Categories: Actualitate

Băsescu se întoarce. Din nou, ca locomotivă…

Era de ştiut că Băsescu va deveni „locomotivă” pentru partidul pe care l-a „moşit” el însuşi: Mişcarea Populară. Pare el acum un partid mititel, un partid „de buzunar”, dar sunt sigur că acesta va creşte mare.
Unii zic că Băsescu e iarăşi singur. Păi, singur a fost tot timpul, chiar şi ca preşedinte, dar a ştiut să-i tragă pe toţi după el. Nu s-a încheiat, încă, prestaţia lui politică. Şi nici  nu ar trebui să se încheie, oricât şi-ar dori unii. E omul care a pus cu botul pe labe „răsăritul” adulat de Ion Iliescu, predecesorul său (sau, cel puţin, i-a arătat „răsăritului” că există şi… „apus”), omul care a pus cu botul pe labe (prieteneşte, fireşte) serviciile care l-au învins pe Emil Constantinescu (celălalt predecesor al său). Astea nu sunt puţine lucruri…
Puteţi să mă ostracizaţi, dar eu am toată admiraţia pentru acest bărbat politic. A trecut peste problemele de partid, a trecut peste cele de familie, a trecut peste injuriile spumegânde ale „antenelor”, a depăşit toate handicapurile pe care i le-au atribuit (începând cu chelia), tot felul de rău-voitori şi, iată, renaşte ca un Phoenix, din propria cenuşă. Concluzia este, spre întristarea duşmanilor lui Băsescu, una singură: dacă era murdărit, dacă era şantajabil, dacă era slab, nu ar fi scos-o la capăt. Şi nu cred că ar mai fi rezistat pe scena politică în continuare, mai ales după ce a atins apogeul puterii, respectiv preşedinţia.
Totuşi, de ce a revenit Traian Băsescu, în bătălia politică. Şi nu oricum, ci în prim planul acesteia, ca preşedinte de partid. Al unei formaţiuni pe care matelotul vrea să o transforme în principala forţă politică de dreapta, deci principala formaţiune care să ţină piept marelui PSD. Nu spunea el că după încheierea mandatelor de la Cotroceni nu va mai reveni în viaţa politică? Ba chiar aşa a spus. Dar câte nu a mai declarat Băsescu de când este la vârful politicii şi nu s-a ţinut de cuvânt? Însă, asta-i altă poveste, pe care o vom comenta, poate, altădată. În cuvântul la Congresul Mişcării Populare, în care a fost întronat ca „El lider maximo”, Băsescu a declarat că s-a întors în politică pentru a-şi apăra mandatele prezidenţiale, atacate de adversarii săi. Şi, mai cu seamă, pentru a continua ceea ce a rămas nefăcut după 10 ani de stat la Cotroceni. Pentru că, „am îngenuncheat sistemul, dar nu l-am învins, am datoria de a rămâne în fruntea partidului cât vechile structuri rămân în structurile statului“, a spus Traian Băsescu, de la tribuna congresului noului său partid. Oare chiar aşa o fi?

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

8 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

8 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

8 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

8 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

8 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

8 ore ago