Actualitate

6 locuri din lume unde soarele nu apune niciodată

Deși nouă românilor ni s-ar putea părea puțin ciudat, ei bine, da, există câteva locuri din lume unde soarele nu apune niciodată. Deși am spune că sunt zone imposibile pentru traiul zilnic, oamenii care trăiesc în aceste locuri sunt dova­da reală că poți să-ți desfășori acti­vi­tățile zilnice în orice condiții.

Locuri din lume unde soarele nu apune niciodată
Rutina cu care suntem noi obiș­nuiți se învârte în jurul a 24 de ore pe zi, cu aproximativ 12 ore de soare, iar restul de întuneric. Cu toate aces­tea, există unele locuri din lume unde soarele nu apune mai mult de 70 de zile. Este dificil de imaginat cum turiștii ar putea ține evidența tim­pului în aceste locuri, când chiar și localnicii de acolo se confundă fără apus de soare timp de 70 de zile. Hai să descoperim împreună care sunt aceste locuri speciale.

Norvegia
Situată în cercul polar, Norvegia mai este numită și Țara Soarelui de la miezul nopții. Aici, din luna mai și până la sfârșitul lunii iulie, soarele nu apune niciodată. Ceea ce înseamnă că, vre­me de aproximativ 76 de zile, soarele nu apune deloc. În Svalbard, Norvegia, soarele strălucește pe cer continuu din 10 aprilie până în 23 august. Aceas­ta este, de altfel, cea mai nor­dică regiune locuită din Europa. Dacă ți se pare fascinant și vrei să trăiești pe propria piele zilele în care nu este deloc noapte, alege să călătorești în perioada mai-iulie în Norvegia.

Nunavut, Canada
Nunavut este un oraș care are peste 3.000 de locuitori. Situat la două grade deasupra cercului polar, în teritoriile de nord-vest ale Cana­dei, în acest loc se vede lumina soa­relui continuu, în jur de două luni, în timp ce, pe perioada iernii, loca­li­ta­tea este în beznă totală în jur de 30 de zile consecutive.

Islanda
Islanda este cea mai mare insulă din Europa după Marea Britanie, fiind, de asemenea, cunoscută că este țara care nu are țânțari. Pe timpul verii, aici nopțile sunt senine, în timp ce, în luna iunie, soarele nu apune niciodată. Pentru a vedea soarele de la miezul nop­ții în plină glorie, poți vizita orașul Akureyri și insula Grimsey din cercul polar.

Barrow, Alaska
Aici, începând cu sfârșitul lunii mai și până la sfârșitul lunii iulie, soarele nu apune. Însă, acest lucru este compensat ulterior de la începutul lunii noiembrie pentru următoarele 30 de zile, când soarele nu răsare. Re­giunea rămâne în întuneric în lu­nile de iarnă geroasă, fenomen cu­nos­cut sub numele de noapte polară.

Finlanda
Țară cu mii de lacuri și insule, cele mai multe părți din ea văd lumina soarelui doar 73 de zile în timpul verilor. În acest timp, soarele stră­lu­cește continuu pe cer vreme de 73 de zile, în vreme ce, pe timpul iernii, această regiune nu vede lumina soa­relui. Așa se explică și de ce fin­lan­dezii dorm puțin vara și mai mult în timpul iernilor. Dacă ajungi în această țară superbă, vei avea posibilitatea de a te bucura de aurora boreală, te poți destinde la schi sau poți ex­pe­rimenta senzația de a sta în igluuri de sticlă.

Suedia
De la începutul lunii mai până la sfârșitul lunii august, aici, soarele apune pe la miezul nopții și răsare în jurul orei 4 dimineața. Perioada în care soarele stă mult pe cer poate dura până la șase luni pe an.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

22 de minute ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

26 de minute ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

26 de minute ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

26 de minute ago

Protest AUR la Deva

Câteva sute de membri şi sim­pa­tizanţi ai Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), filiala ju­de­ţeană…

28 de minute ago

Vața de Jos: Investiții cât pentru 10 comune, la un loc

Magdalena Șerban Cu proiecte care însumate depă­șesc 27 de milioane de euro, bani câștigați prin…

29 de minute ago