Actualitate

4 milioane de euro pentru Pediatrie

02 medic-mediafax

Nicolle Ebner

Consiliul Judeţean Hunedoara (CJH) va contracta un credit de patru milioane de euro, pentru dotarea, în special, a Secţiei de pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean Deva, în vederea acreditării.

Credit pentru proiecte în sănătate
Printr-o adresă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a informat CJH cu privire la necesitatea dotării acestuia cu echipamente, aparatură şi instrumentar chirurgical, unele fiind inexistente în Secţia de pediatrie, iar altele, depăşite sau inutilizabile. CJH a considerat că un efort financiar în acest scop este motivat şi a decis angajarea unui credit în valoare de patru milioane de euro, ce va fi garantat cu bugetul judeţean şi a cărui rambursare se va derula pe o perioadă de 10 ani. Necesarul de fonduri nu este acoperit, dar, la această oră, CJH nu poate angaja un credit mai mare, deoarece nu-i permite gradul de îndatorare. „Spitalul are nevoie de mult mai mulţi
bani, dar CJH nu se poate îndatora decât cu patru milioane de euro. Sperăm ca în două săptămâni, fondurile să fie disponibile pentru a acoperi zonele deficitare, astfel încât, să nu mai fie probleme cu acreditarea Spitalului Judeţean”, a declarat preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ.

Lista lui Florea poate fi modificată
Managerul Dan Florea afirmă că, analizând mai bine noile normative privind descentralizarea sistemului de sănătate prin care Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva va trece în subordinea CJH începând cu data de 1.01.2010, va trebui să regândească toată strategia de achiziţionare a aparaturii de înaltă performanţă. „Cred că unele aparate nu pot fi cumpărate de CJH, ci doar de către minister. În acest sens, trebuie să obţinem avizul ministerului, pentru ce putem achiziţiona noi şi ce rămâne în sarcina ministerului”, afirmă Dan Florea, managerul spitalului devean. În suma alocată de CJH sunt cuprinse şi cheltuielile aferente renovării şi amenajării spaţiilor în care vor fi amplasate noile aparate medicale.

Aparatură pentru diagnostic şi tratare
Cele 31 de echipamente medicale sunt destinate pe de-o parte diagnosticării pacienţilor şi monitorizării lor, cât şi tratării corespunzătoare a unor cazuri, care în momentul de faţă ridică probleme, datorate incapacităţii bazei materiale. Printre echipamente se numără un electrocardiograf portabil (104.690 euro), un aparat mobil de radiologie (2.035.545 euro), un incubator (279.174 euro), o staţie vacuum, oxigen, aer comprimat (232.645 euro), precum şi paturi, monitor al funcţiilor vitale, ecograf Doppler color pediatric.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura