337 de ani au stat minerii în concedii medicale

Carmen Cosman

Ministerul Sănătăţii trebuie să ia o măsură în ceea ce priveşte numărul mare de concedii medicale pe care minerii din Valea Jiului şi le-au luat.
Medicii, principalii vinovaţi
Scăpaţi de spectrul disponibilizărilor, care au pus în prim plan pe cei care au acumulat un număr mare de foi de boală, ortacii din Valea Jiului s-au „îmbolnăvit” din nou pe capete. Oficialii Companiei Naţionale a Huilei Petroşani sunt convinşi că, aproximativ jumătate dintre aceştia sunt bolnavi, însă pentru unii, foile de boală reprezintă doar un bun motiv de a sta acasă şi de a încasa chiar mai mulţi bani decât unii dintre cei care muncesc. Surse din interiorul CNH Petroşani au confirmat că a fost deja sesizat Ministerul Sănătăţii, care ar trebui să ia măsuri, mai ales în privinţa medicilor care acordă cu prea multă largheţe foi de boală.
Lonea, pe primul loc
De precizat că, în ultimul an, numărul zilelor de concendiu medical de care au beneficiat minerii din Valea Jiului a crescut foarte mult. Astfel, dacă în primele nouă luni ale anului 2010, numărul total al zilelor de concediu medical acordate a fost de 109.681, în acest an, este de 123.043, adică o creştere cu 13.362 de zile. Campioni absoluţi sunt, în continuare, minerii de la Lonea, unde 130 de oameni sunt zilnic bolnavi, adică 11 la sută din efectivul total, urmaţi de cei de la Livezeni, cu 110 angajaţi aflaţi zilnic în foaie de boală. Directorul general al CNH Petroşani, Constantin Jujan, spune că, din cauza numărului mare de foi de boală, există riscul să se sisteze ori să se restructureze activitatea la una sau două unităţi extractive din Valea Jiului. Mai mult decât atât, cei care au beneficiat de un număr mare de zile de concediu medical, dar, în acelaşi timp, au avut şi concediu de odihnă integral, ar putea veni cu bani de acasă la sfârşitul anului.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Trebuie spus si faptul ca directorul din CNH,PNL-istul Petre Dragoescu a intrat in foaie de boala cand a pierdut alegerile PNL-ul fara sa fi lucrat macar o zi in praf,umiditate,gaze,efort fizic,...in subteranele Vaii Jiului.

  • Si ne mai miram ca nu este rentabil "mineritul "in Valea Jiului.
    Sa faca CNH-ul si o filiala pentrucei aflati in "foaie de boala", unde se pot perinda pe rind si sefii gasiti cu "cioara vopsita" si nu pot fi suspendati sau inlocuiti din "cauze medicale" !!!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

o oră ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

o oră ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

o oră ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

o oră ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

o oră ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

o oră ago