200 de salariaţi, puşi pe liber la Termocentrala Mintia

Sorina Popa

Un număr de 200 de salariaţi de la Termocentrala Mintia vor pleca acasă de tot, începând cu data de 1 octombrie. Astfel, din 1.431 de persoane, vor rămâne cu un loc de muncă aici, 1.231.

Ultimele concedieri

Aceste concedieri colective sunt ultimele din programul de restructurare demarat anul trecut. Atunci, au fost două tranşe de plecări colective, de fiecare dată câte 100 de oameni fiind disponibilizaţi. Guvernul a aprobat ieri, în şedinţă, efectuarea concedierilor de la Termocentrala Mintia, societate aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Cei care vor rămâne fără locurile de muncă, vor beneficia de prevederile OUG nr.116/2006, privind protecţia socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective.

Vor beneficia de plăţi compensatorii

Costel Alic, directorul general al SC Electrocentrale Deva, susţine că disponibilizările vor fi operate de la toate secţiile, iar oamenii vor beneficia de plăţi compensatorii, în funcţie de vechimea în muncă. Temporar, sediul viitorului Complex Energetic Hunedoara va funcţiona la Electrocentrala Paroşeni, acest lucru fiind stabilit de către o comisie specială.
Consiliile de Administraţie de la Termocentralele Mintia şi Paroşeni au aprobat deja fuziunea celor două societăţi care fac parte din Complexul Energetic Hunedoara. Deocamdată, s-a semnat fuziunea dintre cele două termocentrale, urmând ca ulterior, să fie inclusă şi Compania Huilei.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

12 ore ago