Politica si administratie

Protest împotriva transferului contribuţiilor sociale

Aproape 100 de sindicalişti de la BNS-Filiala Hunedoara au protestat ieri în faţa prefecturii, nemulţumiţi că guvernul intenţionează să transfere plata contribuţiilor sociale în seama angajaţilor. Protestatarii s-au plâns că, în acest fel, veniturile lor şi nu numai vor scădea.
„Este o măsură inoportună. La nivelul economiei suntem împărţiţi în alb şi negru, în sensul că există o diferenţă între salariaţii din sectorul public şi cei din sectorul privat. Angajatorii nu au nici o obligaţie să crească salariile celor care lucrează în sistemul privat, deşi guvernul are pretenţia să se întâmple acest lucru“, a declarat preşedintele BNS Hunedoara, Ovidiu Morcan.
Potrivit acestuia, nu există încă o metodă clară de calcul în care să se aibă în vedere cuantumul contribuţiilor sociale, motiv pentru care sindicatele nu mai pot face estimări ale veniturilor. „Încă mai calculăm, având în vedere că, de la o zi la alta, variantele guvernului se schimbă cu diferite procente“, a arătat Morcan. Protestatarii din faţa Prefecturii Hunedoara au reprezentat sindicate din industria de automotive, reţele electrice, producerea energiei electrice, serviciul judeţean de ambulanţă, muzeul din Deva.
Filiala BNS Hunedoara numără peste 5.000 de membri. Prefectul judeţului, Fabius Kiszely, a coborât printre protestatari şi a discutat cu ei. (A. Năstase)

One thought on “Protest împotriva transferului contribuţiilor sociale

  • Domnule Morcan, pe Ghita I. nu l-ai invitat ?! ca el doar se da mare leader , dar despre chestia asta nimic.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura