Categories: ActualitateFlash

111 elevi dintr-o singură şcoală au fost prinşi copiind la Bac

Cristina Ghenea

Dacă până acum câteva zile, trăiau cu impresia că Bac-ul poate fi fentat, după proba de ieri, liceenii hunedoreni probabil că vor lua examenul în serios. Dintre elevii din judeţul nostru, prezenţi ieri la proba obligatorie a profilului, 125 au fost eliminaţi după ce au fost prinşi cu fiţuici pe care aveau subiectele rezolvate.

Hunedorenii au stabilit un nou record

Dacă luni, la proba scrisă de Limba şi literatura română, dintre cei 233 de elevi din toată ţara, prinşi cu fiţuici sau telefoane la examen, doar trei au fost hunedoreni, ieri, numărul trişorilor din judeţul nostru a bătut orice record. Aproape toţi elevii de la Grupul Şcolar Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu au fost daţi afară din examen, deoarece au fost prinşi având ascunse sub foile de examen fiţuici cu rezolvările subiectelor. Mai exact, este vorba de 111 liceeni, din cei 159, câţi s-au prezentat la examen. Elevii au fost prinşi asupra faptului chiar de către inspectorul şcolar general Alexandru Lăutaru, împreună cu un reprezentant al Ministerului Educaţiei. Potrivit înregistrărilor stocate de sistemul de supraveghere video, se pare că în toate cele cinci săli de examen, rezolvările fuseseră xeroxate şi împărţite la fiecare dintre elevi.

Dai în unu, pică doi

Potrivit lui Alexandru Lăutaru, totul a pornit de la o sesizare telefonică, primită pe linia TelVerde. Astfel, Inspectoratul a fost informat cu privire la faptul că în Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu” din Orăştie, elevii copiază. Inspectorul şi reprezentantul Ministerului au dat curs sesizării şi astfel, au surprins opt elevi din acest liceu copiind. Abia apoi au avut parte de supra-control şi ghinioniştii de la Grupul Şcolar Agricol din Geoagiu. În urma dispoziţiei ministrului Educaţiei, astăzi, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean va sesiza Poliţia, pentru a stabili cine se face vinovat de această faptă.

Şi la Deva şi Hunedoara

Tot ieri, au mai fost prinşi cu fiţuici şi daţi afară din examen patru elevi de la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”, din Hunedoara, unul de la „Ion Mincu” şi unul din Colegiul Tehnic „Transilvania”, din Deva. Pentru a găsi vinovaţii în toate aceste cazuri, IŞJ a demarat o anchetă, în care sunt cercetaţi 22 de supraveghetori, dar ancheta îi are în vedere şi pe membrii comisiilor din liceele în care au fost găsite rezolvările subiectelor, pentru a fi stabilită şi partea lor de vină.
Cei 125 de liceeni hunedoreni, eliminaţi ieri din examen, vor mai avea şansa de promovare a Bacalaureatului doar în toamna anului 2012. Mâine, elevii vor susţine ultima probă scrisă a examenului, şi anume proba la alegere a profilului şi specializării, iar rezultatele la toate probele vor fi afişate duminică, 3 iulie.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • i-au prins numai pe prostii, toata lumea stie ca se copiaza pe rupte la examenele nationale, bacalaureat iar la titularizare sunt candidati care stiu subiectele dinainte

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago