Sport

100 de ani de fotbal la Lupeni

Sărbătoare emoționantă, sâmbătă, pe Stadionul din Lupeni, la aniver­sarea celor 100 de ani de când este înregistrat oficial jocul de fotbal în ora­șul minerilor din Valea Jiului.

Între generații
Organizare ireproșabilă, cu oaspeți veniți din străinătate, cu tribune pline și cu lacrimi în ochii celor care s-au re­vă­zut după mulți ani. Momentul săr­bă­toresc a fost marcat în cadrul unui eveniment public chiar pe stadionul „Minerul” din municipiul Lupeni, acolo unde mulți dintre cei care au purtat tri­coul echipei, au evoluat, iar unii dintre ei s-au lansat în fotbalul de performanță. Nu au lipsit de la eveniment Lucian Burchel, fost jucător al minerilor, actualmente membru în staff-ul FR Fotbal, Constantin Cătuți, unul dintre reputații antrenori ai echipei Minerul Lupeni, Petre Zlate, organizatorul acti­vi­tății la clubul din Valea Jiului. De ase­menea, au onorat invitația organi­za­to­rilor o parte din jucătorii legitimați vre­melnic la Minerul Lupeni: Gigel Bană, Ioan Dosan, fost jucător și antrenor, Adi Câmpean, Traian „Jalon” Câmpean, Toni Svedak, Dorel Maria, Marius Szoradi, Viorel Stancu, Mugurel Radu, Viorel Păuna, Cornel Irina, Bogdan Spafiu, Claudiu Frumoca, Petre Popa, Romulus Leca, Ionel Popa, Sorin Bejan, Valer Nichimiș, Sebastian Noață, Raul Cișmariu, Marius Szoradi, Ciprian Luca, Emil Lumperdean și Lucu Lumperdean, Ovidiu Brănețiu, Tiberiu Csik, Flavius Boroncoi, Dan Voicu, Nicolae Krautil, Vasile Ciulă, Ovidiu Tâlvan, Dumitru Teleche, Mihai Ciorea, Francisc Acs, George Neagu, Ovidiu Vezan și mulți alții.
Tribunele stadionului au fost pline, ca pe vremea când echipa din Lupeni evolua în ligile superioare, în campio­natele de fotbal ale României. Finalul sărbătorii de la Lupeni a fost marcat de Meciul Generațiilor, o partidă în care au evoluat mulți dintre fotbaliștii de ieri și de astăzi ai Minerului Lupeni. (N. Gavrea)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago