Categories: Electorale

10 miliarde de euro – bani pentru modernizarea localităţilor din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii

Luna mai a venit cu veşti bune pentru primăriile, administraţiile intercomunitare şi universităţile din România. Acestea pot accesa fonduri pentru modernizare, prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Acest Fond va avea la dispoziţie 10 miliarde de euro, iar programul se va întinde pe un interval de 20 de ani.
Banii din acest Fond vor putea fi folosiţi pentru drumuri, canalizare, reţele de electricitate şi gaze, locuinţe sociale, modernizarea de spitale, dispensare, creşe, şcoli şi universităţi. Pentru a accesa mai uşor aceste fonduri, Guvernul a simplificat procedurile, iar primarii vor trebui să depună la Bucureşti doar două documente.
Cel mai important este faptul că Fondul de Dezvoltare şi Investiţii este un instrument complementar PNDL. Prin cele două programe, localităţile din ţara noastră au acces la bani pentru modernizare şi pentru investiţii, iar cetăţenii – la condiţii de viaţă mai bune, mai civilizate.
În cadrul Fondului de Dezvoltare şi Investiţii au prioritate extinderea reţelelor de curent electric, de gaz natural, de apă şi canalizare, drumuri comunale, judeţene, străzi, poduri şi pasaje. Se mai finanţează prioritar spitale judeţene, municipale, dispensare, centre medicale, dar şi şcoli, grădiniţe, creşe, ori campusuri şcolare.
Alături de PNDL, acest nou program, care alocă prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii 10 miliarde de euro în următorii 20 de ani, îmbunătăţeşte viaţa românilor şi reconfirmă angajamentul PSD de a aduce toate localităţile României la standardul european de civilizaţie.
Prin astfel de măsuri, PSD îşi respectă angajamentul de a creşte nivelul de trai din România. În plus, prin astfel de programe de finanţare sunt susţinute investiţiile, iar acestea, la rândul lor, duc la crearea de noi locuri de muncă şi la creştere economică. Creăm, în felul acesta, premise suplimentare pentru a creşte şi dezvolta România.

Comandat de Partidul Social Democrat
CUI mandatar 41190008

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

24 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

24 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

24 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

24 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

24 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

24 de ore ago