Categories: Actualitate

„Zâna Trotuarelor“ prezentã la teatrul devean

Magdalena Şerban

În această seară, începând cu ora 19, Teatrul de Artă din Deva aduce în prim-plan o piesă în care dragostea şi naraţiunea merg mână în mână. Acest spectacol reprezintă a doua premieră din stagiunea 2011-2012, după cel dedicat copiilor – Scufiţa Roşie.

De vorbă cu un vis
Întreaga echipă – dramaturgul Ioan Drăgoi (născut la Turdaş), regizorul Mihai Panaitescu, scenograful Nicoleta Onofrei şi actorii: Andreea Raica, Eugen Titu, Radu Pavel, Roxana Olşanschi şi Matei Şorop anunţă umor şi răsturnări de situaţii, toate într-o reprezentaţie de zile mari. „Zâna Trotuarelor“ este o piesă cu final deschis, în care autorul a construit două variante diferite, diametral opuse: una prin happy end, cealaltă brusc şi brutal tragică. Eroina acestei comedii este o prostituată frumoasă şi incultă, care cunoaşte un scriitor. Acesta îi va dărui „într-o doară” o carte de-a sa, al cărui personaj masculin, Mihai, este proiecţia ideală a bărbatului ce înţelege în profunzime sufletul feminin. Eroina piesei consideră că l-a întâlnit în personaj pe bărbatul care o va salva, se îndrăgosteşte de el şi vine la autor şi îl roagă să-i facă cunoştinţă cu acesta, pe deplin convinsă că există în realitate. Neputând admite că Mihai e doar o „minciună” scriitoricească, ea pleacă deprimată şi revoltată. Va reveni însă după un timp, atunci când va înţelege că, din moment ce autorul a creat un personaj atât de „frumos”, chiar el este asemeni personajului.

La bază – o poveste reală
Scenariul piesei are la bază o poveste reală. Într-o seară de octombrie, autorul a fost acostat, pe Calea Victoriei din Capitală, de o prostituată care insista să-şi ofere serviciile. Ca să scape de ea, Drăgoi i-a lăsat o carte. După trei săptămâni, tot seara, târziu, în acelaşi loc, a întâlnit-o din nou. De data asta, femeia îi cerea altceva: să-i facă cunoştinţă cu un personaj din carte, de care se îndrăgostise în timp ce o citise. Povestea este una de suflet şi totodată, o adevărată lecţie de viziune asupra iubirii.
Biletele se găsesc la agenţia teatrală, iar preţul unui bilet este 16 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 50 la sută.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Tupeu de nei­ma­gi­nat pentru un purtător de lămpaş. Obişnuit ani de zile cu ciordelile şi…

37 de minute ago

Încă o promisiune onorată de președintele Laurențiu Nistor. Încep lucrările de reabilitare a drumului care leagă municipiul Orăștie de Costești și Sarmizegetusa Regia

O veste extrem de bună înainte de săr­bă­torile pascale! O promisiune onorată din nou! Surpriză…

38 de minute ago

Bulina albă

Bogdan Mihăilă, tânăr pasionat de saxofon Pentru că a obținut trofeul ”Lira cu briliante” la…

39 de minute ago

Bulina neagră

Mihai B., recidivist Pentru că a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea după ce…

39 de minute ago

Tânăr jefuit de o damă de companie

Bărbatul din municipiul Vulcan a petrecut într-un bar din localitate, iar spre miezul nopții și-a…

42 de minute ago

Curtea de Apel Alba Iulia decide în dosarul polițistului prins cu mită

Ofițerul din cadrul Poliției Petroșani rămâne în arest la domiciliu au decis magistrații Curții de…

42 de minute ago