Politica si administratie

„Vreau sã demonstrez cã se poate face şi alt fel de politicã”

Sorina Popa

Remus Cernea (foto) mai încearcă o dată, după eşecul de la prezidenţiale, să candideze, de data asta în judeţul nostru, pentru un post de parlamentar. Este vorba de postul de deputat în Colegiul Haţeg, rămas vacant după decesul regretatului Ioan Timiş.

Libertatea religioasă

Zilele trecute, tânărul candidat a ajuns la Deva, unde a avut o întâlnire şi a discutat şi cu liderul conservatorilor hunedoreni, Petru Mărginean, care a anunţat că-l va susţine pentru aceste alegeri parţiale, deşi nu s-au întâlnit niciodată până acum. Mărginean şi-a argumentat susţinerea acordată lui Remus Cernea, pentru că el ar avea o viziune mai modernă asupra politicii româneşti.

„Mulţi mă acuză că sunt împotriva neamului românesc, deoarece susţin libertatea religioasă. Însă, trebuie să învăţăm din perioada comunistă, când religia a fost oprimată. Fiecare dintre noi trebuie lăsat să-şi afirme convingerile, cu excepţia îndemnurilor fanatice. Am câştigat procesul la Curtea Constituţională, care a decis că orice independent poate să candideze la alegerile parţiale”, a declarat Cernea pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Cele trei motive

„Sunt trei motive pentru care am decis să candidez în Colegiul Haţeg. Primul este acela că am câştigat la Curtea Constituţională dreptul de a candida, ca independent, la parţiale şi vreau să-mi exercit acest drept. Un alt motiv este de ordin personal, am copilărit la Deva, sunt legat afectiv de această zonă. Un al treilea motiv este că, după ce am câştigat procesul respectiv, trebuie să profit de şansa pe care încerc să o acord cetăţenilor din zonă, şi să dau un semnal de alarmă, prin vot, că doresc un alt tip de politică, faţă de cea practicată cei din PSD, PDL sau PNL. Am anunţat deja că, pe 4 octombrie, vom lansa un nou partid politic în România, format din persoane care, fie nu au mai făcut politică până acum, fie nu au activat la vârful politicii. Printre fondatori se află Liviu Mihaiu şi Claudiu Crăciun, fost prim-vicepreşedinte al Partidului Verde“, a declarat Remus Cernea.

7 comentarii la „„Vreau sã demonstrez cã se poate face şi alt fel de politicã”

  • deci, este foarte clar ca faci parte din gasca lui s.o.v. si ne duci cu presul ca esti independent. politica, din pacate sau din fericire, nici nu stiu cum sa spun, nu se poate face in afara unui cadru organizat. daca vei castiga, si tu o stii asta, trebuie sa te afiliezi unui grup din camera deputatilor. altfel nu ai nici un cuvant de spus. citeste pe site-ul cam. dep. si vei vedea ca am dreptate asa ca lasa gogosii cu altfel de politica. si teo tot asa a zis si s-a conformat ulterior aderand la vechiul mod de a face politica.

  • macar asta nu are fisa de internat la psihiatrie ca altii si nu fuge ca disperatu de la un partid la altul dupa functie.

  • Cernea nu a fost in stare sa conduca minusculul partid verde, incat l-au dat cei de acolo afara din partid si are pretentia sa conduca o tara?! Apropo poate ne explica din ce venituri traieste, cumva ale lu’ mamica si taticu?!

  • Nu faceti confuzie intre demisie si excludere! Demisia a fost anuntata pe 17 sept si excluderea din PV a fost in data de 18. Asadar, cum poti exclude pe cineva care in prealabil si-a dat demisia? Si n-a fost singurul, ci a fost o adevarata echipa.

    Pe scurt, Remus Cernea a demisionat (din motivele prezentate pe blogul lui – si sunt dovezi scrise a afirmatiilor de acolo), iar Partidul Verde, a incercat cu disperare sa-si salveze imaginea denaturand adevarul si invocand excluderea lui Remus Cernea din partid, la o zi dupa demisia acestuia. Cei care au luat stirea de buna, reflecta gradul de educatie pe care il poseda si au cazut in vesnica plasa a politicienilor romani, care ne conduc de 20 de ani incoace.

    Rugamintea mea este ca pe viitor sa nu cadeti in capcana unor anumite interese si sa le facilitati raspandirea unui neadevar, ci sa cautati mai multe informatii pentru a avea o parere cat mai aproape de adevar.

  • mai stim noi lideri locali care traiesc din afaceri in reciprocitate cu administratia locala si din afaceri tot cu administratia dar prin interpusi. lideri care pentru un loc in parlament devin cameleoni politic oricand si cu orice pret.

  • Remus Cernea ? Am mari asteptari de la el , sa-si desfaca pleata si sa o scuture salbatic pe muzica lui Pink Floyd si cam atat .
    PS.
    Sper sa nu veniti cu observatii de genul „nu conteaza cat de lung ai parul ci conteaza……” .

  • decat cu un Zamist in parlament mai bine cu un om normal care asculta Pink Floyd

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura