Categories: ActualitateFlash

„Piraţii şoselelor” lovesc în firmele de transport

Andreea Lazăr

Companiile de transport intrajudeţean de persoane din judeţul Hunedoara se plâng că încasările le-au scăzut semnificativ, din cauza şoferilor care efectuează transport ilegal de persoane pe aceleaşi rute. „Piraţii” şoselelor le fură clienţii transportatorilor, practicând aceleaşi tarife ca şi transportul în comun.

Se încurajează evaziunea fiscală

BV Dasler, cel mai mare transportator din judeţ, a înregistrat pierderi de aproximativ trei milioane de euro, din 2008 până în prezent, din cauza şoferilor care fac transport de persoane clandestin. Potrivit reprezentantului acestei cunoscute firme de transport, Dan Burlă, oamenii care aleg să circule cu „piraţii” nu fac altceva decât să încurajeze evaziunea fiscală. „Banii pe care oamenii îi plătesc pentru cursă nu ajung la stat, ci în buzunarele şoferilor, ceea ce înseamnă evaziune fiscală. Chiar dacă ştiu acest lucru, oamenii continuă să încurajeze fenomenul, prin faptul că aleg să circule cu aceşti „piraţi ai şoselelor”. O companie de transport plăteşte 113 taxe la stat, în timp ce un şofer pirat nu plăteşte aproape nimic. Toţi vor ca statul să-i sprijine financiar mai mult, dar ei, în loc să încurajeze munca legală, continuă să contribuie la bunăstarea unor oameni ce fac evaziune fiscală. Mai mult, nici nu se gândesc la siguranţa lor, de multe ori, „piraţii” având foarte puţină experienţă la volan”, a declarat administratorul BV Dasler, Dan Burlă.

„De asemenea, în ultimul an, în Brad, au fost licenţiate circa 50 de taximetre pentru transport interurban, fără să se ţină cont de fluxul de călători. Or, pentru a supravieţui, aceste firme ar putea recurge şi la ilegalităţi. Avem informaţii că pe rutele Brad – Deva şi Brad – Vaţa de Jos, aceşti şoferi de taxi nu emit bonuri fiscale”, a mai afirmat reprezentantul companiei de transport amintite.

Redus, dar nu combătut

Controalele poliţiştilor, destul de dese din ultima perioadă, i-au mai speriat pe şoferii pirat, numărul celor care practică transportul de persoane în regim de taxi, fără a deţine autorizaţie, reducându-se. Numai în luna ianuarie a acestui an, cinci şoferi au rămas fără plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor, fiind şi amendaţi cu 25.000 de lei fiecare. „Cei prinşi în flagrant îşi reprimesc plăcuţele cu numerele de înmatriculare, după ce îşi plătesc amenda. Numerele de înmatriculare sunt reţinute pentru şase luni, cu posibilitatea prelungirii cu alte şase luni, în cazul în care amenda nu este plătită”, a afirmat subinspectorul de poliţie Marius Roman, de la SPR Hunedoara.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Ar face foarte bine ca domnul administrator al firmei de transport sa isi supravegheze mai mult soferii de la firma, autobuzele nu respecta ora de plecare fapt ce duce ca navetisti sa intarzie la munca,nu dau bilet fiscal intodeauna pe care il inlocuiesc cu unul tiparit unde nu e trecuta data, nr. cursei,etc.nu sunt curate.

  • in primul rand nu sunt pirati circula legal chear si insp marius roman a verificat actele la aproximativ la toate taximetrele si circula legal.dl dan burla este prostpt k sunt doar 35 de autorizati de taxi eliberate de la primarie si nu 50 cum zice dl burla.dl burla ar trebui sa-si verifice angajati pt k ei nu taie bilete si ei fac evaziune fiscala.soferul de pe cursa brad-obarsa "cristi"se lauda k marge in fiecare seara cu cel putin 250 ron acasa.taximetristi muncesc pt bani care ii castiga dar soferi de autobuse ppimesc salar si pe langa salar mai isi fac inca 3 salari.dl burla sa-si controleze soferi daca vrea sai mearga afacerea mai bine.

  • autobuzele si microbuzele Dasler intarzie, sunt soferi care nu dau bilete doar daca ceri, de multe ori dau din zile anterioare, iar unii se uita urat daca ai nesimtirea de a cere bilet.
    PS este un sofer micut de cca 160 cm su o voce groasa si putin chel de regula e pe hunedoara dar face si casial

  • acest articol este o"sageata" impotriva taximetristilor care in opinia conducerii BV DASLER fac curse ilegale. Adevarul este insa altul:masinile DASLER sunt niste "JAFURI PENALE" in care ti-e frica sa te urci.pe langa acest fapt un bilet DASLER pe orice ruta este mai scump ca la "CRINUL ARIES" SAU "SCORTE TRANS SAU ATLASIB cu deosebirea ca firmele din urma au autocare "ultima generatie" cu care ti-e mai mare dragul sa calatoresti.din pacate aceste firme au doar rute pe traseele principale, si atunci pasagerul de pe celelalte rute are de ales intre taxi si JAFURILE PENALE,si alege taxi pt ca daca se aduna 4 pers. e mai ieftin decat DASLER si bineinteles mult mai confortabil.asta este explicatia.si ar trebui sa ne uitam la soferii DASLER ce autoturisme si-au cumparat pe salariul mic pe care il au.si mai am o bomba:avem martori care spun ca soferasii de la dasler,in ziua cand au avut control de la firma ,ca sa convinga sefii ca nu sunt pasageri in statie,au "aranjat" cu un microbus particular sa-i ia pe toti chiar inaintea autobuselor."V-AM PRINS VRAJITOARELOR CARE SUNTETI!"

  • TAXIMETRISUL GICA ai mare dreptata normal la noi dimineata vine un "Jaf Penal" mic :)) ...dar cand a fost control au venit 3 "Jafuri penale" :))
    P.S: M-a amuzat mult comentariul tau ,mai ales ultima parte.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

4 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

4 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

4 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

4 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

4 ore ago