FlashSport

„Paralele” cu podiumul

Ciprian Marinuţ

Echipa feminină de gimnastică a României a fost trădată de punctajul modest de la paralele şi s-a clasat doar pe locul patru, în finala, de ieri, a Campionatului Mondial de la Tokyo, la fel ca la precedenta ediţie a mondialelor. Cele două gimnaste de la „Cetate” Deva, Raluca Haidu şi Amelia Racea, au fost „sacrificate”, fiind puse să evolueze la paralele, aparatul deficitar al tricolorelor, obţinând note slabe, însă au avut notări în tonul echipei la bârnă şi sărituri.

Traşi în jos de absenţe şi accidentări
România a rămas în afara podiumului la Campionatul Mondial la echipe pentru a doua oară consecutiv. Revenirea antrenorului Octavian Belu a adus un suflu pozitiv, dar n-a putut eradica total slăbiciunile componentelor lotului. Fără Sandra Izbaşa şi Larisa Iordache accidentate, cu Diana Chelaru revenită de doar câteva săptămâni, şi cu exerciţii modeste la paralele, România a ratat revenirea pe podiumul mondial la echipe, în finala de ieri de la Tokyo.

Acelaşi clasament ca în 2009
Gimnastele tricolore au sperat la medalia de bronz până la ultima rotaţie. Din păcate, diferenţa faţă de locul trei, ocupat de China, a fost făcută de evoluţiile slabe de la paralele. Handicapul de la paralele (prima rotaţie a României) nu a putut fi recuperat, iar gimnastele noastre au fost întrecute de China cu doar 0.408 puncte, deşi la celelalte trei aparate, sol, bârnă şi sărituri, româncele au obţinut note competitive. Cele mai bune note pentru România le-a obţinut Cătălina Ponor, care a evoluat la bârnă, sol şi sărituri. Cele mai slabe punctaje au fost încasate, din păcate, de devencele Raluca Haidu şi Amelia Racea, la paralele, aparatul deficitar al tricolorelor. Cele două devence au mai evoluat la bârnă şi sărituri şi au obţinut note în tonul echipei.
Titlul mondial a revenit echipei SUA (179.411 puncte), urmată pe podium de Rusia (175.329) şi de China (172.820). La ediţia precedentă a Campionatului Mondial, pe podium au urcat, în ordine, Rusia, SUA şi China, în timp ce România s-a clasat tot pe locul patru. În calificări, echipa tricoloră a încheiat pe locul patru, cu un punctaj total de 227.228 puncte, obţinând şi calificarea la JO de la Londra.

Speranţe în finalele pe aparate
România mai poate spera la medalii în finalele individuale. Mâine, Ana Porgras şi Raluca Haidu vor evolua în finala de la individual compus. Duminică, Amelia Racea şi Cătălina Ponor vor lupta pentru un loc pe podium în finala la bârnă, iar Diana Chelaru în finala la sol.

Notele obţinute de românce:
Paralele: Raluca Haidu 12.966, Amelia Racea 13.000, Ana Porgras 14.066 (locul 7, după prima rotaţie); Bârnă: Amelia Racea 14.633, Cătălina Ponor 15.166, Ana Porgras 15.300 (locul 5, după rotaţia a doua); Sol: Diana Chelaru 14.233, Diana Bulimar 14.266, Cătălina Ponor 14.633 (locul 4 după rotaţia a treia); Sărituri: Diana Chelaru 14.566, Raluca Haidu 14.650, Cătălina Ponor 14.933 (clasare finală locul 4).
Clasamentul final: 1. SUA  – 179.411; 2. Rusia  – 175.329; 3. China – 172.820; 4. România – 172.412.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura