Categories: Eveniment

„I-am dat foc, pentru că nu mai tăcea din gură”

Un hunedorean de 49 de ani, din Uricani, şi-a ucis soţia, de 35 de ani, la sfârşitul anului trecut, turnând pe ea benzină şi aprinzând-o cu o brichetă. Al doilea termen al procesului, în care este judecat Costel Petresc (foto), a avut loc ieri, dată la care ucigaşul a depus mărturie.

Motivul crimei: gelozia

La termenul de ieri, de la Tribunalul Hunedoara, au fost prezenţi şi cei doi copii ai bărbatului din Uricani. Înainte ca tatăl lor să depună mărturie, minorii au fost scoşi afară din sală, pentru a nu auzi ceea ce a păţit mama lor. „Eram după o zi de muncă, lucrasem toată ziua la animale şi la fân, la o cabană din apropierea oraşului. Spre seară, am chemat-o şi pe soţia mea să mă ajute. După ce am terminat treaba, am rugat-o să pună să mâncăm, dar ea a spus că nu-i este foame. Am mâncat singur, iar când am ieşit din cabană am văzut-o că se uită înspre oraş. Am întrebat-o dacă şi-a văzut amantul, iar ea mi-a zis că s-a şi întâlnit cu el la spital, nu doar că l-a văzut. Nervos din cauza răspunsului său, i-am spus că-i dau foc, dar ea continua să bată din gură şi să mă întrebe: ţi-e ciudă, ţi-e ciudă? Pentru a aplana conflictul, m-am dus în beciul cabanei, dar ea a venit după mine, strigând: Hai, dă-mi foc, dă-mi foc odată! Atunci, într-un moment de nebunie, am luat o sticlă de benzină şi am aruncat-o pe ea, iar apoi am luat bricheta şi i-am dat foc. Am făcut-o pentru că nu mai tăcea din gură”, mărturiseşte Costel Petresc.

„Vrem să ştim totul”

După ce tatăl lor a depus mărturie în faţa instanţei, cei doi copii, o fată de 16 ani şi un băiat de 13 ani, au fost rechemaţi în sala de judecată. Cu toate că judecătorul a preferat să-i ferească pe minori de suferinţă, ei au dorit să audă ce conţine rechizitoriul. „Nu avem pretenţii de la tata, dar vrem să ne citiţi ce i-a făcut tata mamei noastre. Vrem să ştim totul!”, au spus cei doi copii. (L. Botici)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • uneori din astfel de drame ramai cu intrebarea:cine cunoaste adevarul?o tragedie din care au ramas 2 copilasi traumatizati pe viata,un tata in puscarie si mama lor in ceruri...vino DOAMNE,SA VEZI CE-A MAI RAMAS DIN NOI...!

  • in calitatea mea de aparator ales al domnului petresc costel, as dori sa scoateti termenul "ucigasul" din continut. nu s-a dovedit ca e vinovat sau ca a savarsit infractiunea de omor. incalcati prezumtia de nevinovatie.

  • Domnule avocat, daca omul spune "am luat o sticlă de benzină şi am aruncat-o pe ea, iar apoi am luat bricheta şi i-am dat foc" iar femeia a decedat, nu este ucigas?

    In calitatea dumneavoastra de aparator va recomand sa turnati benzina pe dumneavoastra, sa va dati foc, apoi sa asteptati o ora.

    Noi vom trage concluziile: sinteti sau nu sinucigas!
    Pina atunci va consideram nevinovat...

  • domnule adrian, de ce va amestecati, daca nu va pricepeti?
    daca s-ar constata, de exemplu, ca omul nu a avut discernamant in momentul respectiv, ar fi achitat, deci nu ar fi ucigas.
    daca, de asemenea, s-ar schimba incadrarea juridica, la fel, nu ar mai fi ucigas.
    parerea mea este sa va abtineti, daca nu stiti ce inseamna un proces penal si mai les, ce inseamna prezumtia de nevinovatie.
    asa suntem noi romanii: ne pricepem la toate si ne dam cu parerea aiurea ...

  • Domnule avocat, nu imi dau cu parerea aiurea, stiu ce inseamna prezumtia de nevinovatie, stiu ce inseamna schimbarea incadrarii juridice. In termenii dreptului penal aveti dreptate. Daca insa puteti privi si in afara meseriei poate veti da dreptate si altora.

    In ochii copiilor sau al victimei cum este?

  • avocatul are dreptate. nu poti numi, public, un om "ucigas" daca nu a fost condamnat.
    la o bere, poti sa zici ce vrei, dar in mod public, nu.
    cei de la ziar ar trebui, daca sint profesionisti, sa scoata acel cuvint.

  • sa va spun ceva: dl. petresc e liber. si voi, cei de la ziar, l-ati facut "ucigas". bravo, sunteti profesionisti adervarati :(

  • Nu am sa ma adresez cu domnule chiar daca esti avocat pentru ca esti un avocat tare slab. Criminalul pe care il aperi e in libertate nu pt ca ai facut tu ceva, tu care esti doar un avocat din oficiu ci pentru ca justitia romaneasca nu are margini cand vine vorba de incompetenta si a uitat sa prelungesca termenul de arestare preventiva. Un avocat respectabil, cu coloana vertebrala nu ar sari repede sa scrie un asemeanea comentariu. De ce nu mai zici si ca acum ceri si 100 000 de euro daune statului roman pentru aceasta eroare?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

10 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

10 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

10 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

10 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

10 ore ago