Categories: Sport

„Gazaţi” de o rezervã de lux

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva a fost pusă la colţ, la scor de neprezentare (0-3), de Gaz Metan Severin, şi a ajuns la a patra înfrângere consecutivă, fără gol marcat, „înţepenind” în subsolul clasamentului. „Călăul” devenilor a fost Laurenţiu Boroiban, autor a două goluri şi a pasei decisive la al treilea, în condiţiile în care a intrat pe teren doar la pauză.

Dezinteres vs. reabilitare
Gaz Metan privea spre meciul de la Deva ca naufragiatul la vesta de salvare, pentru a spăla ruşinea startului slab, departe de pretenţiile de promovare anunţate la începerea sezonului. Şi cum… „norocul” ţine cu cei „mai bogaţi şi mai ambiţioşi”, nevoia de redresare a trupei de la Dunăre s-a potrivit perfect cu criza financiară şi de atitudine din tabăra Mureşului.
E clar pentru oricine că „banii vorbesc” apăsat la fotbal şi că echipele bogate sunt favorite în disputele cu cele mai modeste. Nu înseamnă însă că „Goliaţii” câştigă întotdeauna, întrucât chiar şi FC Barcelona ori Real Madrid mai calcă pe lângă uneori. Mureşul iese însă prost din orice comparaţie cu adversara ei de sâmbătă. Echipa din Severin e susţinută financiar de Consiliul Judeţean Mehedinţi, care asigură salarii şi contracte grase şi a investit într-un stadion cu nocturnă, omologat pentru Liga I. Mureşul are în spate o firmă de mezeluri, însă aceasta e cam „lovită” de criză, aşa că clubul e printre cele mai sărace din serie şi supravieţuieşte graţie „milei” de la bugetul local al Devei. La nivel de lot, Gaz Metan are pe lângă vechea gardă şi şase jucători de la echipa de Liga I FCM Tg. Mureş, între care şi ex-devenii Biţiş (titular) şi Vîrtic (nici măcar rezervă). În schimb, Mureşul se bazează pe jucători refuzaţi de alţii şi cu pretenţii financiare mici, iar şi dintre aceştia, unii mai buni erau accidentaţi sau indisponibili. La capitolul băncii tehnice, Gaz Metan a venit cu tânărul Florin Pîrvu ca antrenor oficial, însă în rol de sfătuitor din tribune a activat experimentatul Marian Bondrea. „Dirijorul” Mureşului, Constantin Olariu, e un tehnician cu calităţi şi potenţial, însă cu materialul uman modest avut la dispoziţie, era aproape imposibil să-l bată pe Bondrea.

„Îngropaţi” de SuperBoro
În aceste condiţii, Gaz Metan a fost vioara întâi a primei reprize. Oltenii au atacat în valuri, fără însă a reuşi să fie foarte periculoşi la poarta juniorului Coman. Cu frica în sânge şi vânt financiar în buzunare, Mureşul s-a limitat la zvâcniri pe contraatac. Devenii au avut o singură ocazie, când Dîrvaru (15) a şutat paralel cu poarta din unghi închis, iar la pauză, scorul era alb, 0-0. Soarta meciului s-a decis în repriza secundă, odată cu intrarea în teren a rezervei de lux Laurenţiu Boroiban. La primul contact cu mingea, Boroiban a încercat o pasă cu călcâiul, semn că e lipsit de complexe. La doua atingere a mingii (49), SuperBoro a deschis scorul, 0-1, reluând cu capul în plasă, din careul mic, o centrare a lui Rusu. Peste doar trei minute (52), tot Boroiban l-a învins pe Coman, cu latul din doi metri, după ce portarul devean a respins şutul lui Şaim. La acest scor, zarurile erau practic aruncate, iar Mureşul, rănită, a încercat să salveze măcar aparenţele. În ciuda ofensivei devene, golul de onoare a refuzat să apară, iar de marcat au marcat tot găzarii. Mitic a executat o lovitură liberă în careu, Boroiban a pasat pentru Biţiş, iar acesta a marcat contra fostei sale echipe, 0-3, răsucind cuţitul în rană.

Mureşul Deva – Gaz Metan Severin 0-3 (0-0)
Mureşul Deva: Al. Coman – Bogman, Ambruş, I. Şerban, Miheţ – Al. Dan, Dragu (80 Tecsi), C. Crişan (74 Văidean), M. Petrescu – Melcea (cpt.), Dîrvaru (59 Deaconescu). Antrenor: Constantin Olariu.
Gaz Metan: Şteţca – Mirescu, Bălău, Cosic, L. Rusu – Vigariu, Mitic (cpt.), Olah (46 Boroiban), Şaim (86 Neacşa) – Biţiş, Vancea (76 Mitroi). Antrenor: Florin Pârvu.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Cipriane,ai spus ca era imposibil ca Cosmin sa-l bata pe Bondrea!Cu mentalitatea asta nu facem nimic Cipriane!In fotbal se poate orice ,la fel si in sport!sunt f.multe exemple !cum de nu le stii?
    E trist ca Deva e acolo,dar fara munca nu sunt rezultate,iar fara bani pot fii rezultate doar cu munca!Cred ca Deva merita mai mult decat liga II-a,speram ca in viitor sa sparga ghiata si sa promoveze pt prima data in liga I.

  • ...nu domnule ,,scriitor" ,(ca nu te pot numi jurnalist),nu poti fi lipsit de bun simt si sa spui ca Deva se bazeaza pe jucatori refuzati de altii,pt ca fiecare din noi am fost refuzati la un moment dat,dar tu nu faci decit sa-ti arati frustrarea pt conditia pe care o porti...si tu la rindul tau esti un refuzat ...etern....uitate cum se comenteaza un meci de fotbal in presa centrala si atunci iti intelegem frustrarea...

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

9 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

9 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

9 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

9 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

9 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

9 ore ago