Actualitate

„Este un raport cam tendenţios”

Nicolle Ebner

Deranjat de raportul privind situaţia dezastruoasă din Spitalul Judeţean Deva şi de faptul că nu a fost consultat la prezentarea lui, fostul manager al unităţii spitaliceşti, Dan Florea (foto), consideră că raportul este puţin cam „tendenţios”, deoarece nu prezintă şi realizările sale şi ale echipei care l-a sprijinit în ultimii cinci ani, ci doar minusurile.

„Îmi asum ce nu am putut face…

„Nu pot să cuantific, cât din raportul domnului Silviu Didilescu (n.r.- noul manager al Spitalului Judeţean Deva) este real şi cât minciună, pentru că nu l-am văzut. (…) Nu contest o parte din lucrurile care s-au scris acolo: trei gândaci la bucătărie, cu două zile înainte de a veni firma de deratizare. Nu contest nici cada aceea veche de 25 de ani. Dacă ar fi filmat puţin mai la dreapta, s-ar fi văzut şi cele două maşini de spălat profesionale. Nu pot contesta nişte lucruri evidente. Îmi asum faptul că nu am putut face toate lucrurile odată, dar consider că a fost lipsit de fair-play să nu se spună şi lucrurile bune care s-au făcut în spital. A nu se interpreta că îmi permit să critic noua conducere. Eu când am preluat conducerea unităţii, nu am dat nici un moment vina pe «greaua moştenire» din trecut, şi nici n-am să dau”, a declarat Dan Florea, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută, ieri, la sediul PDL Deva.

…dar s-au făcut şi lucruri bune”

Fostul manager al Spitalului Judeţean Deva a prezentat, în faţa presei, un raport al activităţii desfăşurate în ultimii cinci ani, demonstrând că s-au făcut şi lucruri bune. Patru săli de operaţie complet renovate, modernizarea Secţiilor de radiologie, MRF, ORL, Medicină legală, linie de gardă permanentă la stomatologie. Cât despre faptul că laboratorul spitalului nu este acreditat, doctorul Dan Florea spune că nici un laborator din spitalele hunedorene nu este acreditat, iar declaraţia potrivit căreia laboratorul nu aduce bani, este o eroare. „Neurologia este într-adevăr o mare problemă”, recunoaşte Dan Florea, „însă am propus, încă din 2007, Comitetului Director, mutarea secţiei în noile module ataşate clădirii centrale a spitalului. Din păcate, nu am primit fondurile necesare de la Consiliul Judeţean Hunedoara”, declară fostul manager. Potrivit acestuia, conform studiilor efectuate de echipa lui managerială, Spitalul Judeţean Deva are nevoie de 21 milioane de euro pentru a fi adus la standardele europene, însă până acum, s-au investit în spital doar trei milioane de euro. „La evaluările ministerului, din acest an, am fost apreciaţi ca un exemplu demn de urmat, Spitalul Judeţean Deva fiind clasat printre primele 20 din ţară. Din punct de vedere al rezultatelor economice, în data de 30 iunie, datorită „managementului defectuos”, cum l-a numit domnul Didilescu, aveam un plus de 1,9 milioane lei şi la plecarea mea, le-am lăsat în cont 500.000 de lei”, a mai declarat Dan Florea.

Potrivit fostului manager al Spitalului Judeţean Deva, materialul în care s-au dat publicităţii neajunsurile din Spitalul Judeţean Deva nu face bine unităţii. „Materialele tendenţioase nu au adus o faimă bună spitalului şi mulţi medici s-au supărat şi nu este exclus ca ei să plece”, a mai declarat doctorul Dan Florea.

3 comentarii la „„Este un raport cam tendenţios”

  • o pasare in pom canta ce pan amea ce pana mea…..ba idiotule cat nu ai avut functie de conducere erai numai lapte si miere cu asistentele….cand te-ai ajuns te-ai apucat sa le urmaresti sa vezi ce fac sa le sanctionezi…..JEGULE

  • Domnule „Ionel”…. jigniti gratuit…nu stiu ce studii aveti si unde le-ati facut, dar din exprimare dvs. nu prea sunt de calitate…
    Pareti doar unul dintre cei „frustrati” de neputinta personala de a pune in valoare si fructifica niste calitati personale pe care va imaginati ca le aveti…
    Da,este normal si necesar ca in orice institutie sa fie si ordine si disciplina si este datoria „sefilor” sa ia masuri pentru aceasta…
    De restructurari nu-i este frica decat incompetentului…
    Sa ajungi medic si specialist si primar si diferite alte competente, pesupune multa munca, scoala si o formare intelectuala specifica unei elite, care in Romania a ajuns sa fie denigrata de comentariile oricarui nimeni…
    Cu toate conditiile din Romania, pacientii sunt tratati, iar conditionarea actului medical este o exceptie…. „atentia” pe care unii pacienti simt necesar sa o faca doctorilor, in conditiile salarizarii de la noi este bine -venita…
    Nu uitati ca in Romania epidemiile sunt tinute sub control, infectiile intraspitalicesti exista ca oriunde in lume, esecuri terapeutice sunt de asemenea ca peste tot… si inca este populata nu numai cu tineri sanatosi….
    Nu uitati ca medicina este inca „gratuita”in Romania si daca nu ar fi tratati oamenii cu efortul inteligentei medicilor nostri si putinul pe care il avem ca dotare materiala tara ar ramane „pustie”…
    S-au facut lucruri si bune si mai putin bune… si presa ar trebui sa sesizeze si aspectele pozitive…

  • Marele MANAGER Florea care nu mai stia cum sa ciupeasca de ici de colo. 3000 EURO pt o angajare pe post de asistent, tichete cadou si bani cat cuprinde pt. achizitiile publice date cu dedicatie.
    Sa treci de la AUDI la JEEP din salariu de bugetar nici Samanta nu e in stare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura