Categories: Fara bascalie

„Ea are mai multă nevoie…”

Vă mărturisesc că mica întâmplare pe care o să v-o relatez m-a impresionat. Mi se pare un gest rar într-o perioadă precum cea pe care o traversăm noi. Veţi judeca singuri dacă este sau nu aşa, în orice caz, pot să vă garantez că totul a fost absolut autentic şi s-a petrecut ieri, 28.09.2011.
Ofertă pentru un loc de muncă. Se prezintă un băiat tânăr, cu faţă plăcută, deschisă. Îl cunosc, nu foarte bine, dar suficient pentru a şti că premisele sunt bune. Doreşte să ştie dacă e disponibil un singur post sau mai multe. Află că este unul singur. Ştiţi, explică, la noi s-au făcut disponibilizări şi o colegă a rămas fără loc de muncă. Pentru mine ar fi vorba despre o slujbă în plus. Dar eu am deja una, chiar dacă mă tentează oferta. Aş dori să vă fac însă o sugestie, spune tânărul. Propuneţi-i ei slujba. Am fost colegi. Are mai multă nevoie decât mine. Dacă este bună, puteţi să o angajaţi.
Ton plăcut, egal. I se spune că dacă este bună, va fi angajată pe unicul loc disponibil. Este avertizat că în acel moment el, primul solicitat, va ieşi din cărţi.
Ştiu, răspunde. Dar ea are mult mai multă nevoie de această slujbă decât mine, care, cum v-am spus, am deja una. Aşa mi se pare moral… Dacă nu vă place sau nu e bună, atunci vin eu, dar vă rog, dacă se poate, să îi acordaţi ei prima şansă.
I se solicită un răspuns final, cam în maniera lui Virgil Ianţu. Eşti sigur că asta vrei? Da, răspunde fără ezitare. E mai bine aşa. Dacă vreţi, o sun eu să o chem la interviu. O sună şi este fixată o altă oră pentru interviul ei.
Tânărul pleacă, cu un zâmbet uşor pe buze. Mulţumeşte pentru faptul că propunerea lui, cea referitoare la colega sa, a fost acceptată.
Peste jumătate de oră, vine colega lui. Are toate şansele să fie angajată. I se spune că îşi datorează prezenţa acolo tânărului. Da, ne ştim bine, am fost colegi. Este un om deosebit, ne spune ea.
Recunosc, a fost una dintre puţinele întâlniri-revelaţie pe care le-am avut. În spatele acestui gest aparent simplu, sper să fie într-adevăr un om de caracter.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago