Categories: Sport

„Anihilaţi“ de zãpadã

FC Hunedoara a scos o remiză albă, (0-0), în ton cu zăpada de pe teren, în amicalul cu Unirea Alba Iulia, disputat, ieri, pe terenul doi al complexului „Michael Klein”. Trupa lui Aurel Şunda a tratat cu seriozitate unicul test cu o echipă dintr-un eşalon superior, dar, a ratat bucuria succesului, deşi a avut un gol anulat pe motiv de ofsaid (Istinie – min. 59).

Plus de seriozitate

Antrenorul Aurel Şunda a abordat cu mai multă seriozitate partida cu gruparea de Ligă secundă, Unirea Alba Iulia, decât precedentele meciuri de verificare cu echipe din eşalonul trei. Drept dovadă, tehnicianul a renunţat la manevra cu câte o echipă pe repriză, utilă pentru a evalua întreg lotul, şi i-a ţinut în teren pe posibilii titulari din retur, două treimi din meci. În consecinţă, primii 11 au reintrat în teren, în formulă completă, şi după pauză, primele două înlocuiri au avut loc în minutele 53 şi 57, iar grosul schimbărilor s-a petrecut după minutul 65. E posibil, fie ca tehnicianul să-şi fi creionat în mare măsură componenţa primul 11, fie să-şi fi dorit un rezultat bun pentru moral, cu o echipă mai bine cotată.

Sub semnul echilibrului

Preocupaţi, în primul rând, să-şi menţină echilibrul pe terenul greu, acoperit cu zăpadă şi plin de denivelări, jucătorii celor două echipe au reuşit mai puţin de 10 faze periculoase. FC Hunedoara a părut mai bine organizată şi motivată decât în tur, iar Unirea a tras cu dinţii să evite înfrângerea, pentru a nu se face de râs. Trupa lui Şunda a avut ceva mai multă iniţiativă în plan ofensiv şi pe lângă două-trei lovituri libere periculoase, şi-a trecut în cont cea mai mare ocazie a partidei. Hunedorenii au scăpat trei contra unu, Jitaru a centrat pe jos, I. Radu a fost blocat de portar, iar Istinie (59) a profitat de mingea ajunsă la el şi a marcat în poarta goală. Din păcate, golul a fost anulat pe motiv de ofsaid şi meciul s-a încheiat cu un scor alb. „Sunt mulţumit de risipa de efort a jucătorilor. Mai avem însă mult de lucrat la faza de finalizare, pentru că am risipit patru ocazii mari de a marca”, a spus antrenorul Aurel Şunda, după meci. (C. Marinuţ)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

14 ore ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

14 ore ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

14 ore ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

14 ore ago

Învinuită de distrugere. Supărată că a pierdut, o femeie a făcut zob un aparat de păcănele

Femeia din Simeria, amatoare de jo­curi de noroc, și-a folosit poșeta drept armă în lupta…

14 ore ago