Actualitate

„Zilele Hunedoarei 2010”, o sãrbãtoare care a atras zeci de mii de hunedoreni

Nicolle Ebner

Ediţia din acest an a „Zilelor Hunedoarei“ a adus o serie de noutăţi. Desfăşurate în perioada 23-25 iulie, serbările au scos din casă zeci de mii de hunedoreni dornici de petreceri, spectacole în aer liber, activităţi sportive şi culturale.

Oferta lunii – pălării „Michael Jackson“

În primul rând, sărbătoarea dedicată oraşului şi locuitorilor săi s-a desfăşurat în plină vară, nu toamna, ca până acum. Prin urmare, după cum spun hunedorenii mai hâtri, dacă în anii trecuţi, de „Zilele Hunedoarei“ se comercializau căciuli de blană, din cauza frigului, anul acesta, oferta comercianţilor a vizat pălăriile stil Michael Jackson. A doua noutate constă în faptul că administraţia locală a schimbat locaţia, din faţa Casei de Cultură, cu una mult mai generoasă-atât pentru comercianţi, cât şi pentru public, pe b-dul Dacia, pe tronsonul cuprins între restaurantul Union şi fostul supermarket Artima. Şi nu în ultimul rând, primarul Ovidiu Hada a reuşit să economisească ban de ban de la bugetul local, pentru că Tuborg a sponsorizat 90 la sută din evenimentele dedicate hunedorenilor.

CONNECT-R, atracţia ultimei seri

Ediţia din acest an a „Zilelor Hunedoarei” a debutat vineri, în curtea Castelului Corvinilor, cu un spectacol medieval al Cavalerilor Ordinului de Hunedoara. Tot aici, hunedorenii au avut parte şi de o expoziţie de costume populare din toate zonele ţării, dar şi de un spectacol folcloric de excepţie – o zi dedicată în exclusivitate muzicii populare, desfăşurat pe scena amplasată în faţa Stadionului „Michael Klein“. Cinci generaţii de artişti au urcat, pe scenă, pentru a susţine un concert aniversar, dedicat sărbătoririi a 40 de ani de existenţă a „Ansamblului Haţegana”, din Hunedoara. Ploaia de sâmbătă seara, însoţită de tunete şi fulgere, a cam scăzut vânzările comercianţilor, dar nu şi apetitul hunedorenilor pentru distracţie. Condiţiile meteo nefavorabile nu i-au speriat pe locuitori şi nici pe artiştii de pe scenă, aşa că recitalurile lui Ducu Bertzi şi ale Andreei Bălan s-au bucurat de interesul a mii de oameni. Ritmurile au fost diversificate, de la folk, etno, disco, pop, şi de cele ale artiştilor locali. În schimb, ziua de duminică a fost super aglomerată, ultima seară a sărbătorii scoţând zeci de mii de hunedoreni din casă. Atracţia serii, Proconsul, dar mai ales, CONNECT-R.

Potrivit primarului Ovidiu Hada, „începând cu acest an, serbările dedicate Hunedoarei vor fi organizate în luna iulie, data fiind strâns legată de victoria lui Iancu de Hunedoara asupra sultanului Mehmet, în asediul de la Belgrad (22-23 iulie 1456), oprind astfel, extinderea imperiului Otoman spre Europa Occidentală”.

2 comentarii la „„Zilele Hunedoarei 2010”, o sãrbãtoare care a atras zeci de mii de hunedoreni

  • Ha ha ha..Tare de tot!! Serbarile Hunedoarei in ploaie! Ce sa/ti povestesc..MINUNAT! Hada, nu mai plati articole care sa te pupe in fundul tau pocait..Serbarile au fost un fiasco!!
    Auzi, D/zeul tau penticostal ce zice?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura