„Zbor” deasupra unui podium mondial

21 iulie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Triplusaltista Andreea Todereanu (foto), legitimată la CNS CSS „Cetate” Deva, va lupta, azi, pentru calificarea în finala Campionatului Mondial de Juniori de la Moncton (Canada). Dacă „zboară” baremul minimum de 13.30 metri sau dacă are o săritură între primele 12 performanţe ale concursului, Todereanu se va duela, mâine, cu celelalte 11 adversare din finală, pentru o medalie.

Start de pe poziţia a 11-a

Primul adversar al atletei Andreea Todereanu la cea mai importantă competiţie din cariera sa, de până acum, este chiar ea însăşi. Tot ce contează, este ca deveanca să reuşească, în concursul programat azi de la ora 10.10 (15.10 în România) un „zbor” de minimum 13.30 metri. Mai există şi varianta ca mai puţin de 12 sportive să facă acest salt şi atunci, se califică şi cele care au sărit mai puţin, dar nu mai mult de 12 metri. „Baremul respectiv este accesibil pentru Andreea, având în vedere că ea a sărit înainte de Mondiale 13.31 metri. Cu această performanţă, ea ocupă locul 11 în clasamentul celor mai bune sărituri dintre atletele participante. Sunt însă adversare foarte puternice care au sărituri chiar şi de 14 metri”, a spus antrenorul atletei devence, Nicolae Alexe. Conform listei oficiale de start, cea mai bună performanţă o are cubaneza Dailenys Alcantara, cu un incredibil 14, 34 metri, pe doi e Valeriya Kanatova (Uzbekistan) cu 13,89 metri, iar pe trei se află slovena Maja Bratkic, cu 13.71 metri.

Decide forţa de acomodare

Andreea Todereanu a ajuns în Canada sâmbătă, după un zbor obositor. A urmat un drum de 40 de minute cu autocarul, până la locul de cazare, şi alte 40 de minute până la stadionul unde se desfăşoară competiţia. De duminică, a început lupta de acomodare la noul fus orar şi cu pista de concurs. „Andreea mi-a spus că pista e dură, exact aşa cum o avantajează pe ea, având în vedere că noi ne antrenăm mai mult pe culoarele şcolii sau în sală. (C. Marinuţ)

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Întâlnire cu “Fiii satului” la Mada

Manifestarea „Fiii satului“ s-a desfăşurat, zilele trecute, în localitatea Mada, aparţinătoare comunei Balşa.

Conflicte interne la FC Hunedoara

Gelu Simoc a demisionat, ieri, din funcţia de preşedintele al FC Hunedoara, pentru a... nu încurca planurile primarului Hunedoarei, Ovidiu...

O gimnastă la J.O. de tineret

Componenta lotului olimpic de gimnastică al României, Diana Bulimar (foto), care se antrenează la Deva, va face parte din lotul...

Închide