„Vino luni!”

Noul program care va sta la baza eliberării cardului european de sănătate pune pe drumuri, dar şi în mare încurcătură, sute de hunedoreni care au nevoie de adeverinţe eliberate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Adeverinţele se eliberează o dată pe săptămână

În ultimele săptămâni, angajaţii CJAS Hunedoara sunt sofocaţi pur şi simplu de volumul mare de muncă pe care trebuie să-l presteze. Pe lângă baza de date care trebuie să cuprindă toate informaţiile specifice din ultimii cinci ani ale asiguraţilor, hunedorenii cu probleme de sănătate iau cu asalt ghişeele instituţiei, pentru a obţine adeverinţele necesare efectuării unor analize şi care le atestă calitatea de asigurat. Fiecare solicitare în parte trebuie verificată şi apoi semnată de preşedintele CJAS Hunedoara, or asta înseamnă un permanent du-te-vino pe scările instituţiei, între ghişee-birouri şi cabinetul preşedintelui. Numai marţi, 107 persoane au solicitat adeverinţe, care le atestă calitatea de asigurat, dar la întrebarea: „când să vin după ea”, li s-a răspuns scurt: „luni”. Adică, săptămâna viitoare. Răspunsul a stârnit panica mai multor contribuabili programaţi să-şi facă o serie de analize la sfârşitul săptămânii. Luni, era deja prea târziu.

Dacă ar fi ştiut că în CJAS Hunedoara se lucrează după un nou Regulament de Ordine Internă, poate şi-ar fi luat măsuri de precauţie. „De câteva zile s-a adoptat acest sistem de a elibera adeverinţele doar o dată pe săptămână, în ziua de luni. Este un aflux foarte mare de oameni, care apelează la serviciile noastre în această perioadă şi nu putem să intrăm în biroul preşedintelui de 100 de ori pe zi pentru semnătură şi ştampilă. Prin urmare, se adună toate cererile dintr-o săptămână, se dau la semnat şi apoi se eliberează într-o singură zi”, a declarat Ovidiu Bândea, purtător de cuvânt al CJAS Hunedoara. (N. Ebner)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.