„Speranţele” de la Cetate, campioane în Germania

Ciprian Marinuţ

Echipa de gimnastică a Clubului „Cetate” Deva a câştigat competiţia „Gymnastics Hamburg”, desfăşurată în Germania, la care s-a prezentat cu sportive de 11-13 ani.

Victorie la trei puncte diferenţă
În formula Mădălina Blendea, Adela Florea (foto), Laura Jurcă, Andreea Iridon, Ioana Nicoară şi Maria Paştiu, Cetate Deva a fost lider al întrecerii, atât în calificări, cât şi în finala celor mai bune cinci echipe. Cetate Deva a acumulat un total de 103,100 puncte şi a ocupat locul I, la trei puncte distanţă faţă de Gym Tittmoning (100,250 puncte).
Pe locurile următoare s-au clasat Hamburg-Wedel,  Gymnastique Combs de Ville şi Dresdner SC. La competiţie au participat 16 echipe din 10 ţări, iar sportivele de la Cetate şi cele din Uzbechistan au fost cele mai mici ca vârstă. „A fost un concurs puternic, în care fetele au câştigat foarte mult la capitolul experienţă competiţională internaţională. E important că am ocupat locul întâi, mai ales că unele dintre adversare erau cu trei-patru ani mai mari decât sportivele noastre”, a spus antrenoarea Adela Popa, cea care a supervizat echipa la competiţia de la Hamburg.

Cele mai mari note din concurs
Două dintre gimnastele de la Cetate Deva au obţinut şi cele mai mari note din concurs la bârnă şi sol.
Mădălina Blendea a avut cel mai bun exerciţiu la bârnă şi a fost notată cu 13.850, iar mezina Adela Florea (11 ani) a fost „prinţesă” la sol, unde a obţinut nota 13.050. „Mădălina a făcut un concurs bun, chiar dacă venea după doar cinci zile de pregătire, din cauza unei sinuzite care a chinuit-o vreme de două săptămâni. Adela Florea a reprezentat o surpriză plăcută, în vreme ce Andreea Iridon a avut dificultăţi în a-şi învinge emoţiile şi a obţinut note ceva mai modeste”, a afirmat antrenoarea Adela Popa. Şi la acest concurs, cele mai mici note ale gimnastelor de la Cetate Deva au fost la paralele, aparat la care chiar şi componentele lotului olimpic al României au execuţii modeste.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.