Categories: ComunitateFlash

„Săptămâna mobilităţii europene” începe cu stângul

Nicolle Ebner

Nici o primărie din judeţul Hunedoara nu a confirmat, oficial, participarea la „Săptămâna mobilităţii europene”, care se va desfăşura în perioada 16-22 septembrie. Prin urmare, şi în acest an, campania de reducere a poluării, cu scopul protecţiei mediului, a sănătăţii şi creşterea calităţii vieţii, a început cu stângul.

Moloţ pe jos, prefectul pe bicicletă…
Conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului din judeţul Hunedoara i-a invitat pe toţi reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice locale ca, măcar într-una din cele şapte zile ale „Săptămânii mobilităţii europene”, să se deplaseze doar cu bicicleta, sau pe jos. Primarii au fost invitaţi să întocmească un grafic cu străzile din localităţi care vor fi închise circulaţiei rutiere, străzi pe care ar trebui să se circule doar cu bicicleta sau cu rolele. Georgeta Barabaş, director coordonator al APM Hunedoara, spune că până ieri, nu a primit nici o confirmare oficială din partea primarilor. „În schimb, domnul prefect Ioan Samoilescu mi-a promis că va veni la Prefectură cu bicicleta, iar domnul Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJH, m-a asigurat, la rândul său, că va veni la birou, dimineaţa, pe jos, dar nu şi în zilele în care va ploua. Eu, am să combin ambele metode de deplasare şi voi veni la agenţie când cu bicicleta, când pe jos”, a declarat Georgeta Barabaş.    

…devenii, la expoziţii şi concursuri de triciclete
Invitaţia de a contribui la dezvoltarea unui mediu mai curat şi sănătos este lansată şi devenilor. Mâine, 17 septembrie, la ora 10.00, începe un concurs de biciclete şi triciclete, care va avea loc în curtea Grădiniţei nr. 3 din Micro 15 – Deva. Vineri, 18 septembrie, în faţa Casei de Cultură din Deva, între orele 9.00-18.00, devenii vor putea vizita o expoziţie de mijloace de transport  nemotorizate, iar în perioada 17-22 septembrie, tot la grădiniţa din Micro 15, va fi amenajată o expoziţie cu desenele preşcolarilor din Deva, cu tema „Aer mai curat, pentru oraşul meu”.
„Săptămâna mobilităţii europene” a fost celebrată, pentru prima dată, în anul 2002, şi este o iniţiativă a Comisiei Europene, pentru promovarea soluţiilor de transport durabil în oraşele europene şi conştientizarea publicului cu privire la beneficiile pentru mediu, sănătate şi calitatea vieţii.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

23 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

23 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

23 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

23 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

23 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

23 de ore ago