„Regele” antrenorilor este… şomer

27 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 octavian-belua

Ciprian Marinuţ

Octavian Belu (foto), cel mai de succes antrenor din lume, conform Academiei Recordurilor Mondiale, a rămas în afara activităţii sportive, după ce a demisionat din  funcţia de secretar de stat din Ministerul Tineretului şi Sportului.

 Valoare pusă la colţ
Invazia politicienilor nepricepuţi la sport şi scandalurile inevitabile, provocate de acţiunile lor la Ministerul Tineretului şi Sportului, l-au determinat pe Octavian Belu să demisioneze, la data de 11 iulie, din funcţia de secretar de stat din MTS. Sătul să lupte cu morile de vânt şi cu un “sistem blocat şi fără viitor”, Belu s-a retras, iar gestul său a oferit o dovadă în plus că România îşi pune valorile adevărate la colţ, fără măcar a realiza cât de mult pierde.
Acum, reputatul tehnician are timp de citit şi de odihnă. “Stau şi mă odihnesc, citesc, mă informez. Nu am primit nici o ofertă de muncă, sau ceva de felul acesta, dar nici nu solicit. Nu sunt genul de om care să facă asta. Deocamdată, nu ştiu exact ce voi face pe viitor”, a spus Octavian  Belu.

Atras de catedră
Pentru că simte că are ceva de spus şi are experienţă ca lector la Academia Internaţională de Gimnastică, Belu este tentat să se îndrepte spre zona didactică, dorind să ajute antrenorii români.
“Aş vrea să avem nişte cursuri de perfecţionare a antrenorilor de la lotul naţional, de la cluburi, să facilităm contactul cu specialiştii de afară. Pot face asta şi chiar cred că e necesar. Sportul românesc are nevoie de asta”, a precizat galonatul Belu. El susţine că nu ia în calcul o revenire în sala de gimnastică, unde a trăit atâtea bucurii: „Cu gimnastica am terminat. Am luat o hotărâre şi nu sunt genul de om care să revină asupra unor lucruri. În plus, nici nu mai am vârsta să iau să cresc o grupă de copii. Trebuie să te uiţi întâi în buletin şi să te gândeşti dacă poţi investi ani buni într-o generaţie”, a declarat Belu.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Eliminare greu de digerat

Eşecul neaşteptat, scor 1-2, suferit, marţi, în etapa a IV-a a Cupei României, în faţa echipei FC Zlatna din Liga...

Nu au mai ajuns în Italia, ci la spital

Ieri, un grav accident de circulaţie s-a produs pe DN7, la intrarea în Deva dinspre Simeria, în dreptul fabricii de...

Permise de conducere suspendate

În urma acţiunilor şi controalelor efectuate în traseu, poliţiştii hunedoreni au aplicat într-o singură zi, 134 de amenzi la Legea...

Închide