„Rãzboi rece“ pentru Liga Regională

3 august 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Echipa Cetate Devatrans este ţinută în şah de organizatorii Ligii Regionale, pentru că un club influent din Serbia condiţionează acceptarea formaţiei româneşti în competiţie, de cedarea liderei Carmen Cartaş (foto).
 

Şi la extern se joacă murdar
Clubul Cetate Deva riscă să rămână în afara competiţiilor internaţionale şi în noul sezon, deşi a fost invitat să participe în Liga Regională. Dorită ca parteneră de întrecere, graţie valorii recunoscute a handbalului feminin românesc, echipa deveană are totuşi şanse reduse să joace efectiv în această competiţie, din cauza manevrelor de culise. “În şedinţa Comitetului de organizare, care a avut loc la sfârşitul săptămânii, s-a analizat acceptarea noilor echipe invitate. Toţi au fost de acord cu Cetate Deva, cu excepţia unui club din Serbia. Acesta ne face de mai mult timp tot felul de propuneri pentru transferul liderei grupării, Carmen Cartaş. Pentru că noi nu am fost de acord, acum, vor să se răzbune şi s-au plâns în şedinţă că ei şi-au făcut deja programul şi că ar fi bine să nu fim şi noi acceptaţi”, a spus Marian Muntean, finanţatorul echipei devene.

Dispus să plece capul
Verdictul oficial nu a fost comunicat încă clubului devean, aşa că întemeietorul echipei încă mai speră. “Sunt şanse de 80 la sută să ne refuze participarea, pentru că sârbii sunt foarte influenţi în această competiţie. Totuşi, le-am transmis oficialilor de la acel club că sunt gata să negociez pentru a o ceda pe Cartaş şi poate că totuşi, se vor răzgândi şi nu ne  vor sabota. Am planuri mari cu participarea în această competiţie, pentru că ar readuce publicul la sală şi ar reînvia pasiunea pentru handbal în Deva”, a spus Muntean.
Liga Regională Europeană, este o competiţie inter-cluburi, organizată ca o micro-regiune, în care orice deplasare nu poate fi mai lungă de 600 de kilometri. La startul în Liga Regională se vor afla echipe de top, precum Buducnost Podgorica (Muntenegru), Podravka (Croaţia), Hypo Niederösterreich (Austria), RK Zajecar (Serbia) sau Metalurg Skopje (Macedonia). Liga Regională Europeană va cuprinde opt sau 10 echipe, care vor juca fiecare cu fiecare, în sistem campionat, astfel că Sala Sporturilor din Deva ar putea găzdui între şapte şi nouă meciuri internaţionale.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră 03.08.2011

Viorica Popescu, directorul DGASPC Hunedoara Pentru că, în urma controlului efectuat de comisiile Ministerului Muncii, s-au constatat numeroase nereguli şi...

Bulina albă 03.08.2011

Silviu Nan, primarul comunei Gurasada Pentru ideea avută şi sprijinul direct acordat la organizarea în premieră, în comună şi în...

Debranşaţi abuziv de la reţeaua de apă

Zeci de familii din Valea Jiului au fost debranşate de la reţeaua de apă potabilă de către furnizor, pe motiv...

Închide