Categories: Sport

„Primavera”, o nouă şansă pentru fotbal

Ciprian Marinuţ

Copiii talentaţi şi dornici să înveţe fotbal au o nouă ofertă pentru a-şi şlefui talentul şi a se afirma ca jucători, odată cu deschiderea la Deva a încă unei şcoli private de fotbal.

Proiect ambiţios

Meseria de fotbalist rămâne bine cotată pe piaţă, în ciuda veştilor tot mai rele de la echipele de tradiţie ale judeţului care, ba se desfiinţează, ba au rezultate departe de cerinţele performanţei. Drept dovadă, un om de afaceri, fost jucător de fotbal în tinereţe la juniorii republicani de la Mureşul Deva, a decis să pună bazele unei noi şcoli de fotbal. Hadrian Marinca, întemeietorul şcolii de Fotbal „Primavera“, născută în aceste zile la Deva, a demarat proiectul din pasiune pentru fotbal, dar şi cu gândul că într-o zi va câştiga din vânzarea de jucători. „Ideea înfiinţării acestei şcoli a pornit de la pasiunea mea pentru fotbal, dar poate în viitor o să devină o afacere profitabilă”, a spus Marinca. Pentru început, e nevoie de investiţii, iar Marinca e gata să bage bani, ca să facă din „Primavera“ cea mai puternică şcoală de fotbal din Deva. „Vom avea pentru început trei echipe, de juniori C, D şi E, iar peste un an, vom avea şi formaţii de juniori republicani A şi B. Obiectivul nostru e să devenim cea mai bună ofertă de pregătire de pe piaţă şi să formăm fotbalişti pe care să-i vindem unor echipe de top. Cheltuielile însumează peste 50.000 de lei anual, deocamdată, urmând ca ele să fie mai mari odată ce creşterea numărului de elevi şi de echipe ale şcolii. Banii provin atât de la fondatorii clubului, cât şi din sponsorizări obţinute de la Boromir, General Safe Guard şi Safari Prod Serv Deva”, a spus Marinca. Culorile clubului au fost alese roşu şi albastru, iar în luna august se intenţionează şi organizarea unui turneu dotat cu Cupa „Primavera“.

Antrenori pricepuţi

Colectivul tehnic care se va ocupa de şlefuirea tinerelor talente este format din Marius Sîrbu (licenţa B UEFA, fost tehnician la Quasar Deva), Ion Moţ, fost antrenor la grupele de copii şi juniori de la Mureşul Deva şi Claudiu Ghiura. „Prin performanţă înţeleg ca jucători de 17 ani să poată evolua la echipele hunedorene din zonă, în Liga a II-a şi a III-a. Dacă vor reuşi şi mai mult, va fi în întregime meritul lor”, a spus Ion Moţ, cel mai experimentat dintre tehnicieni. „Vom aplica principii ştiinţifice de pregătire şi antrenament, aceasta fiind una dintre condiţiile pe care eu le-am impus conducerii, când am acceptat să mă ocup de „Primavera“ Deva. Până în luna martie, sperăm să avem primele loturi definitivate şi să începem pregătirile”, a declarat Marius Sîrbu. La şcoala „Primavera“ sunt înscrişi deja 60 de copii, iar 20 dintre ei vor efectua un prim stagiu de pregătire centralizată. „Duminică vom pleca într-un cantonament de şase zile, la Arieşeni. Vrem să îi obişnuim pe jucători cu rigorile unui program de pregătire: trezirea la oră fixă, masă, antrenament, refacere. Totul este gratuit”, a mai spus Marius Sîrbu.

Condiţii impresionante

Condiţiile oferite la început de drum sunt impresionante şi în acelaşi timp, tentante pentru orice părinte care vrea să îşi facă băiatul fotbalist. „Au fost achiziţionate deja echipamentele de joc, precum şi un microbuz dotat cu DVD şi televizor”, a spus fondatorul Şcolii „Primavera“.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ies la lumină toate afacerile necurate pe care un edil, uitat pe funcție, s-a dat…

8 ore ago

Bulina albă

Artur Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că a decis reluarea organizării unei competiții…

8 ore ago

Bulina neagră

Alin C., din Petroșani Pentru că este judecat pentru distrugere și instigare, după ce a…

8 ore ago

Ce se mai poate face pentru salvarea Termocentralei Paroşeni

Adriana Năstase Ieri, în Valea Jiului, au venit membrii Comisiei Economice din Senat care, îm­preună…

8 ore ago

Judecat pentru tentativa de omor de la barăcile sociale din Orăştie

Victima agresiunii se afla pe o canapea și a fost luată prin surprin­dere în momentul…

8 ore ago

S-au luat la bătaie pe bulevard

O elevă din Hunedoara a fost bătută, pe bulevardul Rusca din mu­ni­­cipiu. Poliția a fost…

8 ore ago