„Preiau firme cu datorii. Rog seriozitate!”

27 iulie 2010 | 15 Comentarii | Publicat in: Comunitate

Adriana Raluca Mîţ

„Dl Călin” – aşa cum s-a prezentat, din Deva, s-a gândit la un bussines inteligent, prin care fraudează statul român cu miliarde de lei vechi şi asta, în mod legal. Metoda este una destul de simplă: cumpără firme cu datorii, contra unui comision substanţial, şi apoi le revinde unor persoane care nu au absolut nici un bun trecut pe numele lor, deci, statul nu are de la cine să recupereze datoriile, sau mai bine zis, din ce.

Zeci de anunţuri pe Internet

La o simplă căutare pe internet a frazei „preiau firme cu datorii”, se afişează în câteva secunde, zeci de anunţuri ale unor persoane dornice să facă acest lucru. Pare un paradox care ridică multe semne de întrebare. Această afacere este prezentă în România de câţiva ani, iar de-abia în urmă cu o lună, statul a reuşit să elaboreze o ordonanţă de urgenţă (OUG nr. 54/2010) prin care să nu se mai poată facă tranzacţii cu firme datornice. Avocatul Bianca Ştef, din Deva, explică cât de uşor se făceau astfel de afaceri legale: „Dacă eu vreau să cumpăr o firmă şi ştiu că are datorii la stat, trebuie doar să dau o declaraţie prin care sunt de acord să preiau unitatea cu tot cu datorii şi atât. Legal, nu mă putea îngrădi nimeni să cumpăr o firmă cu datorii.” De obicei, firmele sunt cesionate la Registrul Comerţului către o persoană care nu are nici domiciliul stabil şi nici un bun trecut pe numele lui, practic, un „boschetar”, pe care autorităţile nu au de unde să-l ia pentru a răspunde în faţa legii.

„Am luat de la un patron şi trei societăţi cu datorii”

Am sunat la două numere de telefon postate în anunţuri, primul l-am luat de pe internet, iar al doilea dintr-un ziar de mică publicitate hunedorean. Primul anunţ sună în felul următor: „Preiau firme cu datorii. Transfer responsabilitate administrator, 100 la sută legal, prin Registrul Comerţului. Preluăm întreaga contabilitate, ne asumăm întreaga răspundere pentru datoriile dvs faţă de fisc, bănci, leasing. Apelaţi la profesionişti! E timpul să începeţi o nouă afacere!” Ne-am dat proprietarii unei societăţi din Haţeg, care avea datorii la stat de peste 60.000 de lei. „Firma are sediul în Bucureşti, dar ne deplasăm în toată ţara. Noi percepem comision în funcţie de datoriile pe care le are firma. La 60.000 de lei datorii, firma percepe un comision de şapte la sută din valoarea datoriei, la care se adaugă şi taxele prin care este vândută firma, în jur de 3.700-4.000 de lei.”

Nu e nici o lună de când s-a elaborat Ordonanţa 54/2010 şi reprezentanţii acestei firme au şi găsit soluţii pentru cesionare: „Chiar dacă au elaborat o Ordonanţă la Legea nr. 85/2006 nu e nici o problemă. Noi avem oameni care vor deveni asociaţi la firmă, iar în locul dumneavoastră, care sunteţi administratorul, va fi altcineva, o persoană de-a noastră şi astfel nu mai aveţi nici o obligaţie faţă de stat. Dacă ne apucăm de treabă de săptămâna viitoare, ar trebui în cel mult două-trei săptămâni să reuşim să rezolvăm actele.”

La cel de-al doilea număr de telefon la care am sunat, ne-a răspuns „Dl Călin”, devean. Anunţul său este unul scurt şi la obiect: „Persoană fizică, preiau firme cu datorii. Rog şi ofer seriozitate.” De la început, Călin ne-a avertizat că „dacă firma are datorii mici nu o preiau”, dar s-a răzgândit când a auzit că avem datorii de 60.000 de lei. „La aceste datorii, percep un comision de 10 la sută, plus taxele pe care trebuie să le plătiţi la notar, care este partenerul meu. Dumneavoastră trebuie doar să daţi banii şi eu vă găsesc asociaţii pe care să-i pun la firmă. Şi după aceea, o vând mai departe, unei persoane care nu are nimic trecut pe numele ei, nici o maşină, nici o casă şi statul nu are de unde să o ia. Staţi liniştit, că nu sunteţi prima firmă cu care mă ocup, am luat de la un patron şi trei firme cu datorii şi nimeni nu a venit să-l întrebe nimic. Doar nu sunt nebun să o ţin plină de datorii pe numele meu, o revând la oamenii mei, cărora statul nu are de unde să le ia banii.”

Deşi site-uri de mică publicitate abundă cu astfel de anunţuri, nimeni nu poate face nimic, iar aceste persoane se îmbogăţesc de pe urma datoriilor pe care firmele le au de plătit statului. Şi ne mai mirăm că o ducem rău în România.

Loading...

Comentarii (15)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. IMPERSONAL spune:

  Si Garda Financiara ce zice? Da Directia Finantelor Publice? Sau ti/a fost greu sa dai doua telefoane?

 2. bursaClienti spune:

  Cumparari, cesionari, preluari firme cu sau fara datorii, cu sau fara Rulaj la cel mai avantajos pret de pe piata prin Notariat si Registrul Comertului. Redactare acte, Schimbare sediu social, Schimbare domiciliu fiscal si reprezentare la Reg Comertului. BursaClienti.ro va poate oferii clienti imediati cu cele mai avantajoase oferte. Tel: 0785 123.594

 3. bursaClienti spune:

  Cumparari, cesionari, preluari firme cu sau fara datorii, la cel mai avantajos pret de pe piata prin Notariat si Registrul Comertului. Redactare acte, Schimbare sediu social, Schimbare domiciliu fiscal si reprezentare la Reg Comertului. BursaClienti.ro va poate oferii clienti imediati cu cele mai avantajoase oferte.
  Tel: 0769315342

 4. cesionare spune:

  Preluarea firmelor cu sau fara datorii se realizeaza prin Notariat si Registrul Comertului conform legislatiei in viguare OUG54 / 2010 si consta in revocarea administratorului, cesionarea partilor sociale, transferul activelor si pasivelor si schimbarea sediului social la unul din cabinetele noastre de avocatura. De ce ne veti alege pe noi? Cele mai mici preturi, nu percepem comision, cumparatorii provin din www. BursaClienti .ro; Durata procesarii actelor, Notariat si depunerea lor Registrul Comertului este de 3 ore; Sediul nostru se afla langa Registrul Comertului Bucuresti; Va redactam toate actele juridice, contractul de cesiune, noul act constitutiv, hotararea AGA, procesul verbal de predare-primire a situatiei contabile si va reprezentam la Registrul Comertului in orice oras din tara; Va putem infiinta o firma noua, eventual transfera bunurile pe firma nou infiintata. Pentru detalii complete sunati la nr. 0723.890.530

 5. sile spune:

  Preiau firma cu datorii. Relatii la nr de telefon: 0767962202.

 6. NASA spune:

  ATENTIE LA CARAZA DAN CONSTANTIN SI LEHADUS GHEORGHITA DIN BACAU SUNT DOI ESCROCI.

  SUB UMBRELA UNOR FIRME SC CARAZACONSTRUCT DIN GALATI SI SC MEGA BLOC DIN SATU NOU

  MEDGIDIA SC GELAR SRL BACAU ,SC AUTOTRANS SERVICE MIRCEA VODA ,SC COS
  AND CONSTRUCT SRL MIRCEA VODA PUN LA CALE PLANURI MARSAVE DE
  INSELACIUNE,NU ESTE EXCLUS SA APARA CA

  TITULARI SI IN ALTE FIRME, INFIINTATE RECENT ,SAU MAI VECHI IN CONCUBINAJ INFRACTIONAL CU DIACONESCU NICOLAE SI DIACONESCU MARINEL DIN MIRCEA VODA ,CONSTANTA .

  SURPRINZATOR ESTE CA ESCROCHERIA ESTE O INDELETNICIRE DE BAZA IN FAMILIA CARAZA”DACA INDRAZNESTI “SA PORTI UN DIALOG CU TATAL UNUIA DINTRE

  ESCROCI,RESPECTIV CARAZA TEOFIL ,DESPRE ESCROCHERIILE FIULUI ,ACESTA ADOPTA UN

  LIMBAJ IRONIC ;CE INTELEM DE AICI ?,CA ACEST CARAZA TEOFIL NU ESTE STRAIN DE

  INSELATORIILE LUI CARAZA DAN CONSTANTIN ,FIUL SAU DE 22 DE ANI,SI NU M-AR MIRA SA

  FIE SI EL BENEFICIARUL ACESTOR FRAUDE.

  LEHADUS GHEORGHITA 38 DE ANI , ZIS GEO…. STR INFRATIRII 58 BACAU ,ESTE ATAT

  DE MARSAV INCAT SI-A ESCROCAT PANA SI PRIETENII APROPIATI CU SUME IMPORTANTE DE BANI

  ,SUSTINUT SI ACESTA INDEAPROAPE DE SOTIA LUI CADRU DIDACTIC IN BACAU ,LEHADUS MIOARA

  .

  NU AVETI INCREDERE IN EI SUNT SARLATANI.

 7. paul spune:

  niste banditi si excroci

 8. NELU spune:

  Preluam firme cu datorii in toata tara, absolut legal, ordonanta 54/23.06.2010, active, pasive, leasing sau credite restante, datorii la buget si furnizori, schimbare sediu social, etc. Transferul se realizeaza cu respectarea legislatiei in vigoare prin Registrul Comertului Avocat si Notariat! Regim urgenta!, Comision minim garantat. Oferim si cerem seriozitate!

  Tel:0749474587

 9. nasa spune:

  atentie si la firmele \”administrate de tepari sc carazaconstruct din galati si sc mega bloc din medgidia SC AUTOTRANS SERVICE MIRCEA VODA SC GELAR SRL BACAU , SC COS AND CONSTRUCT SRL MIRCEA VODA , Acesti tepari penali din bacau , caraza dan constantin si lehadus gheorghita actioneaza sub obladuirea unui locotenent din gruparea infractionala a lui Bahaian, condamnat in urma cu putin timp , respectiv GRUIA GHEORGHE , din silistea constanta .
  Daca rasfoim prin articolele de la acea vreme , 2010 , in presa locala de constanta , cu privire la bahaian , sunt cateva referiri si la acest personaj cel putin sinistru GRUIA GHEORGHE , DESCHIZATOR DE DRUMURI PENTRU , BOSCHETARII DE FIRME FANTOMA !

 10. nicolae marius spune:

  preiau firme cu datorii..sunt curat,nu am mai preluat nicio firma pana acum…conditiile la fata locului

 11. periau firma cu datori mari spune:

  periau firma cu datori mari intelegere doar personala

 12. periau firma cu datori mari numar personal de tel 0734471837 spune:

  doresc seriozitate

 13. cata spune:

  preiau firma cu datori nu am mai avut firma pina acum dar o fac pentru baniadresa mea este [email protected],cim sau facebook este marin catalin sau la te 0762334388

 14. Dobrescu Adrian spune:

  preiau firme pe numele meu contra cost 0728424666

 15. Mihai spune:

  Preluam firme cu datorii, 100% legal, conform ordonantei 54/23. 06. 2010, se preiau atat activele cat si pasivele societatii, se preia intreaga raspundere administrativa, datorii la stat si datorii la furnizori. Schimbare sediu social, majorarea capitalului social, process verbal predare primire. Transferul se realizeaza cu respectarea legislatiei in vigoare prin registrul comertului. Oferim si cerem seriozitate! tel: 0752359553 sau pe e-mail: [email protected] com

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
„Nu l-am văzut niciodată pe acest om”

Livia Botici La ultimul termen de judecată al procesului în care fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani, Valentin Popescu, este învinuit...

„Zilele Hunedoarei 2010”, o sãrbãtoare care a atras zeci de mii de hunedoreni

Ediţia din acest an a „Zilelor Hunedoarei“ a adus o serie de noutăţi. Desfăşurate în perioada 23-25 iulie, serbările au...

„Stăpânii apelor“, campioni ai modestiei

Înotătorii de la CSS Hunedoara, care au stabilit un nou record la numărul de medalii cucerite pentru clubul lor, obţinând...

Închide