„O nouã stângã, pentru o nouã Românie”

Nicolle Ebner

Foşti lideri ai PSM şi PSD, alături de reprezentanţi cu convingeri de stânga din judeţul Hunedoara vor participa astăzi, la Bucureşti, la lansarea oficială a Alianţei Naţionale a Stângii Democrate (ANSD), nou partid de centru-stânga.

„Partidul celor mulţi”
Gheorghe Popescu  (fost lider PSM şi PSD-Haţeg), acum preşedintele Comitetului judeţean de iniţiativă pentru înfiinţarea ANSD, afirmă că întrucât PSD nu mai este un partid de centru-stânga, este necesară apariţia pe eşicherul politic românesc, a unei mişcări naţionale, autentice de stânga şi, implicit, crearea unui adevărat partid al celor mulţi, o alternativă viabilă la actuala situaţie politică, economică, socială, şi morală a României. Concluzia este că se impune o nouă stângă, pentru o nouă Românie, mai spune sursa mai sus citată. Judeţul Hunedoara a contribuit cu peste 1.000 de semnături de susţinere a înfiinţării noului partid, iar din Comitetul judeţean de iniţiativă fac parte: Ioan Manea, directorul centrului teritorial Deva al Universităţii „Spiru Haret”; Dan Lemle – conferenţiar Universitatea Tehnică Hunedoara; Vichente Giurgiu-profesor; dr. Mircea Lazăr – fost director al Spitalului municipal Hunedoara; Constantin Lungu – fost director general al RAAVJ Petroşani; economiştii Natalia Tat, Ortenzia Ştefan şi Nicolae Stoican, din Călan, Deva şi Orăştie. Victor Vaida şi Ion Iliescu – demisionari din PSD, îşi vor depune dosarele în perioada următoare, mai spune liderul Comitetului judeţean, Gheorghe Popescu.

Înregistrarea oficială, după lansare
Potrivit sursei mai sus citate, la nivel judeţean, există mai multe solicitări de înscriere în ANSD din partea unor membri ai PDL şi PRM, însă primirea acestora depinde de cât de convingătoare sunt ideile lor de stânga. De altfel, la nivel naţional, migrările de la PSD către „alternativă” au şi fost semnalate. „Astăzi (n.r.-ieri) au demisionat din PSD mai mulţi parlamentari, însă, până la final, în jur de 30 de deputaţi şi senatori de la PSD şi PDL vor trece la noi”, a mai afirmat Gheorghe Popescu, menţionând că abia după lansarea de astăzi, se va trece şi la înregistrarea oficială a partidului.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Doamne fereste si ne pazeste de cel rau ! Un partid al celor multi de stanga ? Un partid nu poate fi al celor multi, pentru ca aici cei multi ascunde conceptul comunist: toti. Cautati definitia din politologie a partidului si, pragmatic, cautati sa vedeti peste tot in lume cum sunt organizate partidele moderne social-democrate. Doar peceristii au pretentia ca sunt partidul tuturor dar nu au fost nici ei si nici nu puteau fi. Un partid pe baza unei doctrine promoveaza interese de un anumit gen. Daca la un moment dat convinge electoratul ca poate guverna castiga alegerile dar nici atunci nu poate reprezenta toate interesele. Sub iluzia celor multi se ascunde groaznicul tuturor. Este halucinant ca in anul 2010 unii oameni pot gandi in felul acesta. Doamne apara tara noastra sa nu mai repete experiente de acest gen. Ce putin inseamna doua decenii in viata unui popor. Mi-e frica pur si simplu.

Recent Posts

În câteva zile, Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului devean va fi dată în folosință

Așteptarea va lua sfârșit în scurt timp. Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean…

17 minute ago

Stabilitatea politică la guvernare aduce stabilitate în România

Stabilitatea politică la guvernare aduce stabilitate în economie și un risc redus de instabilitate socială…

17 minute ago

Premieră la UVT: se lansează platforma online cu materiale didactice bac.uvt.ro

Universitatea de Vest din Timișoara lansează anul acesta platforma bac.uvt.ro, unde elevii din întreaga țară pot…

51 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Anunță cârcotașii că un personaj negativ din zonă se duce pe la primari și îi…

24 de ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a investit în echipa de fotbal Corvinul Hunedoara…

24 de ore ago