Categories: Sport

„Nu violenţei în sport“

Ciprian Marinuţ

Echipa profesorilor de sport de la colegiile participante la Cupa Liceelor „Big” a fost învinsă cu 3-2 (1-0) de trupa jandarmilor hunedoreni, într-un meci de fotbal demonstrativ, disputat, ieri, la Sala Sporturilor, pentru promovarea fair-play-ului în arenele sportive.

Goluri semnate de ex-profesionişti

Echipaţi în tricouri inscripţionate cu mesajul „Nu violenţei în sport”, componenţii celor două echipe au oferit un spectacol fotbalistic agreabil în deschiderea finalei Cupei Liceelor „Big”. Cu patru foşti jucători profesionişti în lot – Sîrbu, Bădoi, Gaspary şi Tăgârţă – echipa dascălilor a demonstrat că ştie fotbal, însă a fost deficitară la viteză şi organizare. Jandarmii au avut şi ei doi foşti profesionişti în teren, Gigi Ştefan şi Polvrea, şi au controlat ostilităţile, pentru că erau mult mai bine pregătiţi fizic. Scorul a fost deschis de Gigi Ştefan, care a transformat un penalty, uşor acordat, chiar în primul minut de joc. Dascălii au răspuns cu câteva acţiuni frumos construite, însă abia după pauză Bădoi (15) a reuşit egalarea, după o fază la care Tăgârţă l-a „mascat” pe portarul advers. Acelaşi Gigi Ştefan a reacţionat la faza imediat următoare şi a readus echipa jandarmilor în avantaj (2-1), în urma unui corner. Bădoi a egalat cu un minut înainte de final, după o acţiune cursivă a profesorilor. Omul cu golul de la jandarmi, Gigi Ştefan, n-a fost însă de acord ca meciul să se încheie egal şi a marcat pentru 3-2, cu o deviere cu capul pe spate la o degajare lungă a portarului din echipa sa. Acelaşi portar al jandarmilor a parat în ultimele secunde şi un penalty executat de Bădoi şi a păstrat avantajul jandarmilor.

C.T. „Energetic” a câştigat finala mică

Înaintea partidei dintre dascăli şi jandarmi, s-a disputat finala mică a Cupei Liceelor „Big”. Echipa Colegiului Tehnic „Energetic” i-a „curentat” la înaltă tensiune (scor 11-3, 7-0 la pauză) pe cei de la Liceul de Muzică şi Arte şi a cucerit bronzul competiţiei. Pentru „Energetic” au marcat Alba (min. 4 şi 7), Bustea (min. 5), Stamatin (min. , 13, 14, 20 şi 30), Mihalache (13), Domide (18) şi Stănilă (27), iar pentru artişti au punctat Kiss (20) şi Juratoni (23 şi 30). Componenţii echipei de pe locul trei au fost răsplătiţi cu cartele telefonice de către organizatorii competiţiei.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago