„Nu am omorât-o pe Loredana!”

Sorina Popa

Marian Mihalache (foto), suspectat de uciderea asistentei medicale Pricăjan Loredana, la Dublin, va rămâne în arest până la 10 februarie, când va compărea în faţa Tribunalului districtual din Cloverhill, relatează The Irish Times, în ediţia electronică.
Ieri, Mihalache, în vârstă de 48 de ani, a compărut în faţa Tribunalului districtual din Dun Laoghaire, după ce i s-au prezentat acuzaţiile marţi seara. Surprinzător, hunedoreanul a afirmat în faţa anchetatorilor că nu el a omorât-o pe femeie, refuzând alte comentarii.
Potrivit presei irlandeze, judecătoarea Anne Ryan a cerut ca suspectul să fie evaluat psihologic şi să primească tratament medical adecvat. Tribunalul i-a desemnat, de asemenea, un translator. Nu există nici o cerere pe numele lui Mihalache, de eliberare condiţionată.
Refuzul i-a fost fatal
Pricăjan Loredana, în vârstă de 35 de ani, a fost înjunghiată brutal de 20 de ori, cu un cuţit, joia trecută, într-un apartament din campusul Institutului Irlandez de Management, iar atacatorul său, Marian Mihalache, a încercat probabil să se sinucidă, înjunghiindu-se în gât. Femeia trăia în Irlanda de mai mulţi ani şi lucra ca asistentă medicală la un cămin de bătrâni.
Marian Mihalache avea o relaţie cu femeia din satul Vaidei, de 15 ani. El se află din vara anului trecut în proces de divorţ de a doua sa soţie, iar acum vroia să o convingă pe Loredana să revină în ţară şi să trăiască alături de el. Refuzul fetei i-a fost acesteia fatal.
Era un om liniştit
Deşi este acuzat de o asemenea crimă, vecinii susţin că Mihalache era un om liniştit, care ajuta pe toată lumea. Aceştia afirmă că ei nu ştiau ce se petrecea cu adevărat în viaţa bărbatului de 48 de ani, ci doar câţiva prieteni apropiaţi.
„Se afla în proces de divorţ, din vara anului 2009, cu a doua soţie, care este medic pediatru, însă continua să locuiască împreună cu ea şi cu fiul cel mic, care e elev la Colegiul „Decebal“ din Deva. Mai are o fată din prima căsătorie, majoră, care a devenit, de curând, mamă. Cu Loredana era de mai mulţi ani. De fapt, ea a fost principalul motiv pentru care a ajuns la divorţ cu cea de-a doua soţie. Divorţul, la care s-a ajuns de comun acord, se află în prag de pronunţare, însă, pare-se că Mihalache începuse să regrete despărţirea de soţie, mai ales că Loredana refuza să se întoarcă din străinătate. Probabil, aşa s-a ajuns aici“, a spus unul dintre apropiaţii acestuia, care a ţinut să-şi păstreze anonimatul.
Fost angajat al Ocolului Silvic Hunedoara, Marian Mihalache a intrat în viaţa politică în urmă cu 10 ani, la scurt timp după ce a absolvit Facultatea de Drept din Sibiu. Este membru al PDL, unde deţine funcţia de vicepreşedinte al filialei judeţene a acestui partid. Timp de câţiva ani a fost avocat, până în mai 2005, când a fost numit director al firmei Eco Sid Hunedoara, firmă care se ocupă cu ecologizarea fostei platforme siderurgice. În prezent, este director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.