„Nu am fost informator al Securitãţii”

29 aprilie 2010 | 11 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

„Mircea Ioan Moloţ (foto) nu a fost agent/colaborator al poliţiei politice comuniste”, se arată în decizia nr. 4827 din 08.11.2007, document făcut public, ieri, de către preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acelaşi scenariu, două lovituri

Paradoxal, preşedintele PNL Hunedoara spune că a trăit pe propria piele, acelaşi scenariu după care a fost schimbat din funcţia de viceprimar Florin Oancea. Adică, una se stabileşte, alta se face. „Luni, 26 aprilie, eram în biroul secretarului general Radu Stroe cu Mircia Muntean, Dan Radu Ruşanu şi preşedintele Crin Antonescu, dar acesta nu a participat la toată discuţia. Am stabilit împreună, ca să punem odată şi odată capăt scandalurilor, să-i dăm posibilitatea lui Mircia Muntean să-şi aleagă singur data la care va avea loc conferinţa de alegeri pentru preşedinţia organizaţiei PNL Deva. În plus, am stabilit ca jumătate din actualul Birou municipal al PNL Deva să demisioneze, astfel încât Mircia Muntean să-şi poată alege şi propria echipă cu care să conducă organizaţia. Cu o condiţie. Primarul şi cei 10 consilieri PNL să iniţieze şi să susţină un proiect de hotărâre de consiliu local, prin care postul de viceprimar dat celor de la PDL să revină din nou liberalilor. Mircia Muntean a fost de acord şi chiar a stabilit data alegerilor pentru marţi, 4 mai. A doua zi, marţi, cu ocazia simpozionului, în loc de pace, a declanşat un nou război”, a declarat Mircea Ioan Moloţ.

Vă reamintim că…

Marius Oprea, fost preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România (IICCR), sosit la Deva marţi, la invitaţia primarului Mircia Muntean, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, a fost informator al Securităţii, fiind racolat în sistem încă de la vârsta de 16 ani, când era elev la liceu. Acesta a arătat că Mircea Ioan Moloţ a colaborat cu Securitatea – lucru consemnat, de altfel, şi în Decizia nr. 4827/08.11.2007 a CNSAS, pusă, ieri, la dispoziţia presei de către preşedintele Consiliului Judeţean – în două perioade. Întâi între anii 1967-1969, când era elev la Liceul „Aurel Vlaicu“ din Orăştie. Cea de-a doua perioadă de colaborare a fost între anii 1974-1977, când acesta a activat ca informator sub numele conspirativ „Viorel Panţuru”. Fostul preşedinte al IICCR a spus că este dispus să probeze şi în faţa instanţei veridicitatea afirmaţiilor sale.

În judecată, pentru calomnie

Dat fiind gravele acuzaţii aduse la adresa liderului liberalilor hunedoreni de către istoricul Marius Oprea, preşedintele PNL Hunedoara a anunţat că intenţionează să-l dea în judecată pe cel care i-a adus, prin afirmaţiile sale, grave prejudicii de imagine. Liderul liberalilor hunedoreni este de părere că instigatorul moral al acţiunii de defăimare este chiar colegul său de partid, primarul Devei Mircia Muntean, căruia nu-i va răspunde cu aceeaşi monedă, deoarece este adeptul unui alt tip de politică, mult mai potrivită pentru o Românie a Mileniului III. „Nu-mi voi defăima niciodată un coleg de partid şi nu o să mă auziţi niciodată făcând un subiect de presă din faptul că nu ştiu cine este cercetat în nu ştiu câte dosare. (…) Este clar că a fost o regie, foarte bine pusă la punct şi mi-am dat seama cine şi de ce a organizat acest simpozion. (…) I-am dat telefon colegului meu Mircia şi l-am întrebat dacă o să poată dormi liniştit, după tot ceea ce a făcut. Atât.”, a declarat preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara. Potrivit acestuia atacurile împotriva lui au început în preajma organizării alegerilor noii conduceri judeţene de partid, când Moloţ şi-a anunţat intenţia de a candida.

„În ce priveşte afirmaţiile făcute la Deva de Marius Oprea, precizez că nu am semnat nici o notă informativă, fapt ce reiese şi din decizia CNSAS şi îmi aduc aminte că am făcut o singură declaraţie, în prezenţa unui securist. Întrebat fiind despre o persoană, am răspuns că este în concediu”, a mai spus Moloţ.

De altfel, Art.1 din decizia CNSAS precizează următoarele: „Se admite ca întemeiată contestaţia formulată, stabilindu-se că domnul Moloţ Mircea Ioan, fiul lui Ioan şi Octavia Ana, născut la data de 20.03.1950, în comuna Mărtineşti, judeţul Hunedoara, nu a fost agent/colaborator al poliţiei politice comuniste, aşa cum sunt definite acestea prin art. 5 din Legea nr. 187/1999“.

Comentarii (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ANONIMUL spune:

  D-le MIRCEA IOAN MOLOT desi sunt doar un simpatizant al partidului liberal si un om de dreapta nu pot sa raman indiferent la dezastrul pe care il pregasteste PNL -lui Primarul MIRCIA MUNTEAN .

  Acesta s-a predat PDL -lui ca sa isi mai amane dosarele penale in care este implicat pentru coruptie si in contraprestatie are sarcina sa distruga Partidul National Liberal atat in DEVA cat si in HUNEDOARA .

  Oare D-vs chiar credeti ca puteti sa faceti o altfel de politica si cu acest demolator al partidului ?

  Trezitiva D-le MOLOT pana nu va fi prea tarziu si pentru D-vs si pentru partid .

 2. ANONIMUL spune:

  Dar oare MARCEL MORARU cel care alaturi de MIRCIA MUNTEAN a organizat acel simpozion nu este in subordinea lui MOLOT ?

  Sau nu , el este doar in subordinea banului . Ce caracter infect .

 3. lili spune:

  Caracter infect este putin spus , dar macar la batut Dumnezeu ca si-a luat o panarama de nevasta betica si curvustina de o cunoasc toti tipografii de la Polidava Deva . Hai ca poate l-am facut acum gelos pe sogoru-so PANDURU CAROL un alt MARE gunoi .

 4. costa cosmin spune:

  Va rog oameni buni nu ma mai atacati prin presa cu tot felul de chestii .

  Este adevarat , am oaresce probleme de cuplu in familie . Ce sa facem , suntem mai ciudati ca altii dar nu i-mi mai atacati familia .

  Recunosc acum pentru totdeauna : nevasta-mea este lesbiana si eu un pervers . Am recunoscut asa ca acum lasati-ne in pace .

 5. Alina spune:

  Directorul de la DSVSA Hunedoara Rudeanu Mihail Nicolaie si mare revolutionar de la 1989 este recunoscut ca informator al securitatii.In presa i-au fost publicate si notele informative facute la timpul respectiv.El este insa frate cu cuscrul lui Blaga actualul ministru de interne,asa ca este intangibil.Oare Molot cu cine este neam???

 6. un coleg liberal spune:

  D-le MOLOT vedeti ce inseamna sa ” traiti ” pe propria piele acelasi scenariu prin care a fost schimbat pe nedrept din functie viceprimarul FLORIN OANCEA ?

  Daca in cazul lui FLORIN OANCEA raul produs nu mai poate fi reparat sau indreptat , macar deacum incolo nu lasati ca raul sa se perpetueze si sa atinga si alti colegi de partid , loviti de vanitatea si de dorinta de razbunare a celui pe care multi l-au crezut un lider al liberalilor in jud. HUNEDOARA ( MIRCIA MUNTEAN ).

  Aveti obligatia d-le MOLOT sa ii aparati pe toti colegii d-vs care sunt la greu si in egala masura sa-i sanctionati exemplar pe toti cei ce aduc prejudicii partidului . Daca veti fi nepartinitor dar ferm atunci puteti fi un adevarat lider al liberalilor hunedoreni .

  Dar daca insa veti apleca urechea la tot ce spun ” miticii ” de la BUCURESTI , atunci va veti trezi in fata unui adevar dureros – VETI RAMANE SINGUR – si ar fi pacat d-le MOLOT .

  In final , nu uitati ca in fantana pe langa care treceti sa nu scuipati , ca nu stiti cand veti bea apa din ea . Dar ce ne facem cu cei care ling acolo unde au scuipat ?

  Un sfat , scapati de ei cat mai repede posibil .

 7. dan bera spune:

  votati petitia adresata ministerului turismului de pe site_ul macanita hunedoara.haideti sa facem ceva pentru turismul hunedorean.salvati mocanita hunedoara!!!

 8. dan bera spune:

  SCUZE ,MOCANITA HUNEDOARA

 9. CUIAVA spune:

  Esti terminat MOLOTE , ai pierdut in fata lui MUNTEAN .

  NOI AM STIUT IN CE TABARA SA NE SITUAM SI AM CASTIGAT . HA ,HA ,HA .

 10. Avram Iancu spune:

  Molot este securist de frunte cu patalama de ciripitor iar Mircia Muntean este un impotent intelectual. La gunoi cu ei.

 11. Ioan Timis spune:

  Haita liberala cu Molot , Munteanu ,Ifrim ,Surgent ,Cuiava ,Oancea, Morar,Costa ,Balint sint niste papagali.Acesti pacalici sint rusinea nationala a PNL-ului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul din Zam se ajută singur

Mai în glumă, mai în serios, dacă tot e primăvară, adică sezonul ploilor, de care depinde, în mare măsură, şi...

Vedete de la CSŞ Petroşani

Partida dintre Cetate Deva şi Oltchim Râmnicu Vâlcea a constituit un moment de mândrie deosebită pentru antrenoarea Edith Mileti de...

Cântecul de lebădă al handbalului devean

Cetate Deva va susţine azi, de la ora 18.00, pe teren propriu, cu HC Zalău, ultimul meci important din actuala...

Închide