Actualitate

„Nimeni nu e favorizat în nici un fel”

Sorina Popa

Ieri, membrii Clubului Rotary din Deva au sărbătorit 105 ani de când s-au pus bazele înfiinţării, în Evanston-Chicago, Illinois (SUA) unuia dintre cele mai importante cluburi din lume, Rotary Internaţional, care prin grija avocatului Paul Haris şi a prietenilor săi, au constituit un grup care să se bazeze pe o totală deschidere şi sinceritate a membrilor săi, impunând, încă de la început, o regulă a nonprivilegiatului: nimeni nu este favorizat în nici un fel, nici măcar prin a fi de două ori preşedinte.
Asociaţie de egali, fiecare recunoscut profesional în domeniul său de activitate, reunind persoane de caracter şi care se bucură de o bună reputaţie, lucrând ca buni profesionişti, Rotary promovează idealul de a servi binele public şi în societate, dând dovadă de integritate. Cultivarea relaţiilor personale între reprezentanţii diferitelor profesii şi meserii din comunitatea locală înseamnă recunoaşterea valorii oricărei activităţi utile.

I-au ajutat să-şi recapete speranţa
În primăvara anului 1929, la Bucureşti, ia fiinţă primul club Rotary din România, urmat imediat de cluburi Rotary în Cluj şi Timişoara, iar în 1936, cu nouă cluburi se creează districtul românesc. În anul 1992, cu sprijinul rotarienilor francezi, se reînfiinţează Clubul Rotary Bucureşti, iar în iunie 2000, Rotary Internaţional, urmare a înfiinţării cluburilor Deva şi Lugoj (5 mai), decide reacordarea statutului de district pentru România şi Republica Moldova, cu numărul 2241, ca urmare a „expansiunii rotariene”. Astăzi, în România, funcţionează 93 de cluburi cu peste 2.700 de membri, iar între cele cu activitate caritabilă susţinută se numără şi Rotary Club Deva.
„Să transformăm cât mai multe visuri în realitate” este o deviză rotariană, care ne-a animat să îmbogăţim tot ceea ce am realizat bun, de la an la an. Aşa se face că în ultimii cinci ani, Rotary Club Deva a organizat nouă baluri de caritate, prin care am premiat performanţele olimpicilor şi şefilor de promoţie din liceele hunedorene, am sprijinit constant „Casa Alexandra” şi nu în ultimul rând, am ajutat persoane, cărora soarta le-a surâs mai puţin, să-şi recapete speranţa. Toate au fost posibile datorită sutelor noştri de prieteni din Deva, Hunedoara şi alte localităţi ale judeţului, care răspund cu generozitate, cu inima plină de bucurie şi cu multă dragoste solicitărilor rotarienilor, împărtăşesc alături de noi experienţa dăruirii şi a implicării în viaţa semenilor”, a declarat Eugen Schwartz, preşedintele Clubului Rotary Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura