„Moloţ blocheazã amenajarea centrului istoric al Devei”

Sorina Popa

Un proiect de investiţii în valoare de opt milioane de euro, fonduri europene, este pe cale să fie pierdut de municipalitatea deveană, din cauză că autorităţile judeţene nu vor să dea avizul necesar, care să permită obţinerea autorizaţiei de construcţie.
Proiectul, intitulat „Amenajarea urbanistică edilitară şi peisagistică în vederea punerii în valoare a potenţialului turistic a zonei istorice a municipiului Deva”, prevede înlocuirea pavajului din Piaţa Unirii şi de pe artera care leagă sediul primăriei de cel al Prefecturii, realizare iluminat, locuri de odihnă, jardiniere.

Nu se dă avizul, pe motiv de arhitect  
„Deţinem fotografii de la 1900 şi dorim să amenajăm piaţa din faţa primăriei şi artera până la prefectură după modelul de atunci. Piaţa va deveni un loc de dezbateri publice, unde oamenii se pot întâlni într-un cadru adecvat. Pentru că nu am primit avizul de la Consiliul Judeţean, deoarece reprezentanţii instituţiei motivează că nu avem arhitect şef al municipiului şi că nu există avizul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane, am solicitat Ministerului Dezvoltării să ne permită să demarăm lucrările doar peste patru luni, ca să putem obţine toate avizele necesare. Vom vedea dacă se aprobă această amânare a startului investiţiei. În caz contrar, devenii vor pierde opt milioane de euro, dar mai grav este că se va irosi posibilitatea reamenajării centrului istoric al Devei”, a declarat Corina Oprişiu, administratorul public al municipiului. Oprişiu a declarat că postul de arhitect şef al municipiului a fost scos la concurs de trei ori până acum, dar nu s-a prezentat nimeni.

„Foloseşte funcţia în interes politic şi personal”
Primarul Mircia Muntean a fost şi mai tranşant. „De un an de zile, Primăria Deva nu a întâmpinat nici un fel de problemă în obţinerea avizelor necesare, de la Consiliul Judeţean, pentru demararea unor lucrări. Însă, acum, după ce mi-am anunţat candidatura pentru postul de preşedinte al CJ, lucrurile s-au schimbat brusc. Domnul preşedinte Mircea Moloţ blochează această investiţie importantă, care era programată să demareze în aceste zile. O face chiar cu riscul ca municipiul Deva să piardă cele opt milioane de euro, fonduri europene. În plus, după anunţarea candidaturii mele, preşedintele Consiliului Judeţean îşi trimite aproape zilnic cerberii din subordinea sa, care sub tot felul de motive, încearcă să oprească şi lucrările de la fântâna arteziană muzicală, din Piaţa Victoriei. Nu este pentru prima oară când preşedintele Moloţ foloseşte funcţia pe care o deţine în interes politic şi personal, dovedind că nu-l interesează deloc binele comunităţii”, a declarat Mircia Muntean, primarul municipiului Deva.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Mircea Ioan Molot a franat dezvoltarea judetului ,a fost interesat doar de oile lui, a venit vremea ca Molot sa plece din functia de presedinte CJH, sunt liberal dar nu il votez marea majoritatae a liberalilor vom vota cu Mircia Muntean in 10 iunie.

  • Molot vrea sa cumpere si Deva dupa ce a cumparat sate intregi ,dar nu va reusi ,va pierde alegerile nu il mai votam pe turnatorul la securitate .

  • Rachela daca este asa bun Molot de ce nu il duci la tine acasa? Dar sa fii atenta ca iti goleste casa ,asta fura tot.

  • Pai si io cred ca trebuie schimbat pavajul ala montat anul trecut. Ca doar trebuie bani pentru campania electorala.

  • Molotz si-a bagat coada peste tot...daca Mircia era baiat bun si facea traeba cu el(reamenajarea centrului) aveau aman2 ca$h de campania..da' asa s-ar putea sa nu aiba niciunul dar mai rau e ca pierdem noi devenii!Nu voi vota cu Molotz nici sa candideze doar impotriva unei oi de-a lui....merg cu oaia pana in panzele albe:

  • MOLOT CEL MAI MARE BANDIT ,ESTI TERMINAT ,PIERZI ALEGERILE ,DEGABA TOT MOBILIZEZI PRIMARI ,OAMENI VOTEAZA PRIMARUL DIN COMUNA SI LA JUDET VOTEAZA CU MIRCIA MUNTEAN.

  • bai,nu ma intereseaza lupta voastra politica,dar nu trebuie nicidecum ca Deva sa piarda cele 8 milioane euro-oferite gratuit!DEVa trebuie mereu sa fie ca si noua ,reimprospatata,reinoita!Stiu insa ca cu cele 8 milioane de euro se putea construi o sala de sport pentru o scoala sau un liceu care nu au asa ceva!Chiar ne trebuie dale noi!Cat de vechi sunt dalele si pavajul celalalt?dar daca nu se pot redirectiona acesti bani spre altceva ,decat sa se piarda mai bine se face si acest proiect cu povaj,dale,jardiniere,banci noi,etc.Dar atentie,data viitoare faceti si sali de sport unde copii vostri sa poata invata ,si dezvolta ,si creste frumos!

  • RETARDATILOR. DATORITA LUI MIRCEA MOLOT ACEST JUDET VA AVEA AUTOSTRADA, SI APA CURATA SI CANALIZARE IN MAI TOATE ORTASELE, SATELE SI COMUNELE. ASA CA NU MAI BATETI CIMPII

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

2 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

2 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

2 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

2 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

2 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

2 ore ago