„Magneţii” fură tot, de la tablă, la stâlpi hidraulici

Carmen Cosman, Andreea Lazăr

Au dat atacul la Exploatarea Minieră Paroşeni, dar nu s-au bucurat de pradă decât câţiva kilometri, adică distanţa dintre Paroşeni şi Iscroni. Au primit la schimb câte un dosar penal pentru furt calificat.

Trei bărbaţi din Vulcan au sustras, în noaptea de marţi spre miercuri, 34 de stâlpi hidraulici şi profile TH de la Exploatarea Minieră Paroşeni, pe care intenţionau să le valorifice la un centru de colectare a fierului vechi. Maşina în care se aflau cei trei a fost oprită în trafic de poliţiştii din Aninoasa, care au observat şi încărcătura suspectă, în timp ce verificau actele bărbaţilor. „Cei trei au fost conduşi la sediul Poliţiei Aninoasa, iar în urma acţiunilor specifice, s-a constatat că profilele TH şi stâlpii hidraulici aparţin Exploatării Miniere Paroşeni, de unde au fost sustrase. Este vorba despre o cantitate de aproximativ 1.800 de kilograme de fier, în valoare de aproximativ 2.500 de lei. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit Exploatării Miniere Paroşeni”, a declarat Nicolae Airinei, comandantul Poliţiei oraşului Aninoasa.

Pe numele celor trei suspecţi s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar aceştia sunt cercetaţi în stare de libertate.

Prinşi în flagrant şi la Hunedoara

Hoţii de fier vechi acţionează aproape zilnic şi la Hunedoara. Cu două zile în urmă, poliţiştii, împreună cu jandarmii, au prins în flagrant trei tineri, dintre care doi minori, în timp ce încercau să fure tabla de pe un punct termic din oraş.

Un alt grup de tineri a fost surprins, în aceeaşi zi, de oamenii legii în trafic, în zona Boş, din municipiul Hunedoara. Cei patru bărbaţi transportau mai multe plăci de tablă cu o autoutilitară înmatriculată în Marea Britanie. Pentru că nu au putut dovedi provenienţa fierului, poliţiştii au trecut la verificări. Aceştia au stabilit că panourile din tablă au fost furate de la o societate comercială din cartierul Boş. În ambele cazuri, oamenii legii au întocmit dosare de cercetare penală pentru furt calificat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.