„Lupii negri“ muşcă din arbitru

30 august 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Minerul Lupeni a pregătit ca la carte startul campionatului, însă a suferit un eşec usturător, pierzând cu 4 la 0, în deplasare, cu Petrolul Ploieşti. „Lupii negri“ pun amploarea înfrângerii în cârca arbitrului, acuzat de două penalty-uri inventate şi o eliminare nedreaptă.

Pascal a apărat un penalty
Cu o defensivă ermetică şi solidă, Minerul a rezistat fără gol pe terenul candidatei la promovare Petrolul Ploieşti, până în minutul 54, la al doilea penalty acordat gazdelor de arbitrul Marius Bocăneală (Galaţi). În minutul 42, portarul hunedorean Adrian Pascal a apărat un penalty executat de Vlad (min. 42), acordat uşor pentru un fault asupra lui Budescu şi la pauză scorul a fost alb, 0-0. Arbitrul a văzut henţ la intervenţia lui Urdă (min. 54) pe linia porţii, iar Pascal a fost învins de Budescu şi Urdă a fost eliminat, scor 1-0. Rămaşi în inferioritate numerică şi fiind cu moralul la pământ, minerii s-au prăbuşit şi au mai încasat trei goluri în nici 15 minute. C. Stoica (58), Opriţa (62) şi Budescu (69) au dus scorul la 4-0, un rezultat mult prea aspru raportat la realitatea din teren.

Viciere de rezultat
Oficialii echipei Minerul Lupeni au acuzat în termeni duri arbitrajul lui Marius Bocăneală (Galaţi), pe care l-au suspectat că a viciat rezultatul. „Bocăneală este un bandit. A dat un penalty inexistent, faultul fiind la un metru jumătate în afara careului. Şi căldura ne-a dat de furcă, dar arbitrul ne-a îngropat definitiv. Ne-a eliminat un jucător pe nedrept, iar echipa s-a sufocat în urma unei astfel de arbitraj. Nu are rost să facem memoriu, pentru că oricum nu se va rezolva nimic. Şi în sezonul trecut am făcut o mulţime de memorii care au rămas nerezolvate. Cu un astfel de arbitraj nu aveam cum să câştigăm”, a afirmat preşedintele echipei Mihai Basarab. Meciul de la Ploieşti a fost primul joc oficial pentru Ionel Augustin, pe banca Minerului.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Mă simt tot mai inconfortabil în pielea de român

Acesta este adevărul. De o vreme încoace, mă apasă un sentiment de jenă şi, cei mai grav, de regret că...

Debut firav pentru Jiul

Cu jucători cu vârste între 15 ani şi 23 de ani şi cu contracte de 100 de euro pe lună,...

Hunedorenii, lideri din prima etapă

FC Hunedoara a debutat în forţă în eşalonul trei şi a reuşit scorul rundei inaugurale, 5-0, cu modesta Bihorul Beiuş....

Închide