„Dupã modelul Siderurgica, Pogea a bãgat în faliment si România”

11 august 2009 | 4 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

05 Dan Radu Rusanu Deputat PNL (47)

Nicolle Ebner

„Situaţia economică a României este atât de gravă, încât FMI nu mai are ce face, şi este nevoit să accepte ca tranşa a doua din împrumutul acordat României să fie folosită şi pentru plata salariilor şi a pensiilor”. Declaraţia aparţine senatorului PNL de Hunedoara, Dan Radu Ruşanu (foto), care a participat, săptămâna trecută, la convorbirile Executivului cu reprezentanţii FMI.

Cel mai incompetent guvern din ultimii 20 de ani
Reprezentanţii FMI au afirmat că, în luna martie, România se afla la mijlocul plutonului ţărilor din Europa de est afectate de criză, iar astăzi, este pe ultima poziţie, în urma Bulgariei şi Ucrainei. „Asta înseamnă că noi, liberalii, când am plecat de la guvernare, am lăsat România pe o poziţie rezonabilă, iar acum, după opt luni de guvernare, PDL-PSD, ne aflăm în coada plutonului. Din păcate, asta este cruda realitate. Criza politică suprapusă peste criza economică, lipsa unor măsuri anticriză coerente au determinat aruncarea României în recesiune. Guvernul numit şi susţinut de Traian Băsescu a dovedit, după opt luni, că este cel mai incompetent guvern din istoria post decembristă a României”, a declarat chestorul Senatului, Dan Radu Ruşanu, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
 

Criza nu este o scuză pentru Guvernul Boc
„Situaţia economică a României este mai proastă decât ne aşteptam. (…) Situaţia României s-a înrăutăţit mai mult decât anticipasem iniţial”, a declarat şeful delegaţiei FMI de la Washington, Jeffrey Franks. „Statul român a ajuns să se împrumute de la băncile comerciale cu peste 3,5 miliarde de euro, pentru a plăti salariile şi pensiile, lucru nemaiîntâlnit în nici o ţară din lume, până astăzi. Este complet iraţional să ipotechezi viitorul generaţiilor următoare, pentru a plăti salariile. Ca urmare a politicilor incompetente de constrângere fiscală, ministrul Pogea nu este în stare să adune banii pentru salarii şi pensii, pentru că nu mai are de la cine. A sugrumat micile întreprinderi, considerate motorul economiei româneşti. Este pentru prima dată în istoria modernă a României, când un inginer metalurgist este numit ministru de Finanţe. Nu este de mirare că a adus finanţele româneşti în situaţia siderurgiei din Hunedoara, adică în faliment”, mai declară parlamentarul liberal, care menţionează că, „la întâlnirea cu delegaţia FMI, aceştia au declarat că efectele crizei mondiale sunt severe, dar măsurile anticriză sunt naţionale, deci este de datoria fiecărei ţări să-şi ia măsurile proprii. Lucru care la noi nu s-a întâmplat”.

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. marius spune:

  Daca nu te-ar cunoaste hunedorenii,mai,mai ca ai putea sa ne prostesti…Gata baieti ne-a ajuns cutitul la os! Nici macar pe bietii pensionari nu-i mai puteti prosti,ca de someri ce sa mai zic!Rusane,rusane,nu ti-e rusine?!Om batran…

 2. trabant spune:

  In loc de pd minus l ar fi bine sa guverneze pnl., cu Dl. Rusanu primministru, dl. Moloț ministrul agriculturii, dl. Muntean ministrul dezvoltarii publice și dl. Pricajan ministrul transporturilor.
  Bafta DOMNILOR!

 3. ilie spune:

  Rusanu are dreptate sa afirme ca guvernul Boc este cel mai slab din istorie.Rezultatele vorbesc.Pacat ca cei doi hunedoreni din guvern s-au facut de ris asa de repede. Pogea a distrus economia iar despre Ridzi ce sa mai vorbim.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Andreea Todereanu, atletă CNS CSS Cetate Deva

Bulina neagră

Daniel Bogman, jucător Mureşul Deva

„Route 66” în variantã hunedoreanã

Dacă americanii se mândresc cu al lor „Route 66”, hunedorenii au şi ei un drum naţional! Tot 66, e numărul!

Închide