„Doctoriţa este de vină că băiatul meu a murit“

Livia Botici

Mama unui băieţel de numai şase anişori o acuză pe o doctoriţă de la Spitalul municipal din Lupeni, că este principala vinovată, că fiul său nu a fost salvat de la moarte.

„Spunea că îl doare peste tot”

Tragedia familiei Nicoi, din Uricani, a început în data de 6 iulie, atunci când micuţul Valentin, de numai şase anişori, fiind la joacă împreună cu mai mulţi copii, s-a împiedicat şi a căzut, lovindu-se la cap. „Se simţea rău, îl durea burtica, iar la un moment dat, a început să vomite. L-am dus la spital, iar la Urgenţă nu ne-au primit decât după vreo jumătate de oră, şi asta, doar atunci când soţul meu a strigat la asistente. De gardă era dr. Gabriela Elena Oţoi, care, cu toate că i-am povestit că băiatul s-a lovit la cap, l-a consultat foarte sumar şi ne-a spus că nu are decât puţin roşu în gât”, a declarat Loredana Nicoi, mama micuţului Valentin.

L-au operat de două ori

Îndurerată, mama băiatului de şase anişori povesteşte că după ce au ajuns acasă la Uricani şi au pregătit bagajul pentru spital, pe drumul înapoi înspre Lupeni, micuţul arăta foarte rău. „Când am ajuns înapoi la medic, copilul deja îşi dădea ochii peste cap. Abia atunci când i-a atins vârfurile picioarelor şi a văzut că nu reacţionează, a decis să ne trimită la Petroşani. Deja se pierduse o oră din viaţa copilului meu! În acea noapte, la Petroşani, Valentin a fost operat timp de patru ore. L-au operat şi a doua oară, dar după patru zile de comă profundă, copilul meu a murit. Nu o să o iert niciodată pe femeia aceasta. Trebuia să ne trimită la Petroşani direct, nu să-i administreze calmante. Voi angaja un avocat, şi o să-i dovedesc vinovăţia. Vreau să nu existe nici un părinte care să treacă prin ceea ce trec eu acum”, spune îndurerată, Loredana Nicoi.

„Medicul nu a greşit”

Contactată de MESAGERUL HUNEDOREAN, dr. Mariana Mateescu, managerul Spitalului municipial Lupeni, până în urmă cu o săptămână, spune că medicul Oţoi este nevinovat. „Părinţii copilului au refuzat internarea acestuia, au plecat spre casă, iar la interval de aproximativ o oră, s-au întors cu el în stare gravă. Medicul Oţoi a făcut exact ceea ce trebuie, i-a administrat perfuzie, l-a consultat, şi când a văzut că starea sa este gravă, l-a trimis la Petroşani. Nu are de ce să fie vinovat medicul, pentru că acest copil a murit”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, dr. Mariana Mateescu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.