Categories: Sport

„Cetate are interdicţie în Europa”

Ciprian Marinuţ

Finanţatorul echipei Cetate Deva susţine că eşecul din meciul cu Oţelul Galaţi (scor 23-24) a fost provocat de „şmenurile arbitrilor”, comandate de adversari şi acceptate de Federaţie, for care nu „îi dă dreptul” echipei devene să ajungă în cupele europene.

Pe muchie de cuţit

Handbalistele antrenate de Ioan Mătăsaru au scăpat printre degete victoria în meciul din deplasare cu Oţelul Galaţi, scor 23-24 (11-12), şi au pierdut un tempo important în cursa pentru cupele europene. Cetate a intrat mai greu în joc, iar Oţelul a condus în permanenţă cu unu – două goluri, în prima repriză, astfel că la pauză tabela indica 12-11 pentru gălăţence. Cu aportul important al centrului Elena Moise şi a pivotului Geta Vîrtic, Cetate a prins viteză după pauză. Devencele au egalat (13-13, min. 35) şi apoi au preluat conducerea, având cel mai consistent avantaj la jumătatea reprizei, scor 19-16 (min. 46). Au urmat însă trei – patru minute negre pentru Cetate, iar Oţelul a marcat patru goluri consecutive şi a întors scorul: 20-19. Devencele au egalat în minutul 53, scor 21-21, dar au ratat finalul şi au pierdut, scor 23-24.

„Nu am dreptul să ajung sus”

Marian Muntean, finanţatorul echipei devene, crede că necazul grupării sale se trage de la arbitri, care au executat un ordin al adversarilor şi al Federaţiei. „Vreau să văd înregistrarea meciului la rece, dar prima impresie e că fără şmenurile arbitrilor am fi câştigat. Trebuie să aflu cine a comandat schimbarea arbitrilor delegaţi iniţial (Bejinariu – Cîrligeanu n.r.) cu internaţionalii Pavel – State. Arbitrii nu ne-au furat flagrant, dar au avut o atitudine ostilă şi ne-au taxat exact pe final, când meciul era strâns. De exemplu, când portăriţa Poenaru a primit o minge în faţă şi era la podea, arbitrii au lăsat meciul să continue şi au dat şapte metri pentru Oţelul. La fel, când Cartaş a fost lovită dur, arbitrii au lăsat atacul gălăţencelor şi abia pe urmă au oprit jocul pentru intervenţia medicului. Iar în ultimul minut, Oţelul a stat în prepasiv 47 de secunde, iar arbitrii n-au fluierat nimic. Cred că a fost o manevră a adversarilor noştri indirecţi, iar Federaţia a acceptat, pentru că am senzaţia că echipa Cetate nu are dreptul să ajungă sus”, a spus Muntean.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

4 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

4 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

4 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

4 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

4 ore ago