Categories: Sport

„Avantaje”, noua campioană la fotbal amatori

Ciprian Marinuţ

Lidera play-off-ului Campionatului Municipal de Fotbal Amatori Deva, „Avantaje”, a câştigat derby-ul cu ocupanta locului doi, Quasar Deva, scor 3-1, şi şi-a asigurat, matematic, câştigarea titlului de campioană, cu două etape înainte de finalul competiţiei.

Ex-profesioniştii, atuurile succesului

„Avantaje” s-a impus în cea mai populară competiţie fotbalistică rezervată jucătorilor amatori din judeţul Hunedoara, graţie parcursului excelent din play-off. „Avantaje” a câştigat, scor 3-1, meciul cu Quasar, ultimul examen dificil din campionat. Cu 14 victorii din 15 partide disputate în play-off, „Avantaje” are 44 de puncte şi nu mai poate fi ajunsă, în ultimele două etape, de Quasar (locul 2, cu 37 de puncte) şi Alfa Team Cristur (locul 3, cu 36 de puncte). Clasată abia pe locul şase la finalul sezonului regulat, „Avantaje“ a speculat perfect „căderea” economică a futsalului hunedorean. Desfiinţarea echipei de futsal din Liga I, Olimpic Simeria, a însemnat achiziţionarea jucătorilor Alin Paul şi Adrian Moţ, iar aceştia s-au dovedit adevărate comori, pentru un parcurs aproape perfect în play-off.

Plus de motivaţie

În meciul cu Quasar (o altă echipă cu mulţi foşti jucători din Liga I de futsal), cheia victoriei a fost plusul de ambiţie şi tupeu. Mateescu a deschis scorul pentru Quasar în minutul unu, la prima acţiune periculoasă a partidei, şi se părea că „Avantaje” e vulnerabilă. Ex-Olimpicul Alin Paul (min. 8) a dat însă tonul redresării şi a egalat, după ce l-a executat cu sânge rece pe portarul Ionuţ Florea, la un contraatac, cu un şut la colţul lung: 1-1. Cele două echipe au fost apoi ca doi boxeri în gardă, gata să dea lovitura decisivă, însă, până la pauză, nimeni n-a mai marcat. Tupeul tânărului Andrei Torok a adus răsturnarea de scor, în primul minut al reprizei secunde. Torok a pivotat de lângă Mateescu şi a şutat din întoarcere, iar „Avantaje” a preluat conducerea: 2-1. Rănită, Quasar a replicat furibund, însă apărarea celor de la „Avantaje” a rezistat, chiar dacă uneori, a apelat la mingi bubuite în afara terenului. Verdictul a venit după o fază ciudată. Torok (46) a scăpat pe contraatac, după un moment confuz, în care erau două mingi în teren, şi a marcat pentru 3-1.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

58 de minute ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

59 de minute ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

60 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

o oră ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

o oră ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

o oră ago