Categories: Actualitate

„Arvunirea” locurilor din clasele I a furat startul înscrierilor

Nicolle Ebner

Înscrierea copiilor în clasa I pentru anul şcolar 2010-2011 începe astăzi, 3 martie, însă, aproape 80 la sută din locurile din şcoli au fost „arvunite” încă de la finele anului trecut, declară surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara.

Fără şpăgi şi testarea capacităţii copiilor

Noile metode de finanţare a unităţilor de învăţământ, prin care se primesc fonduri în funcţie de numărul de elevi (plata per capita), a determinat conducerile şcolilor să-şi ia măsuri de siguranţă, astfel încât, să nu rămână cu clasele descoperite. Apelând la publicitate (condiţii oferite, calitatea actului educaţional, activităţi şcolare şi extraşcolare) şi la o muncă asiduă de convingere a părinţilor să-şi înscrie copiii la şcoala lor, majoritatea unităţilor de învăţământ au realizat aproape 70-80 la sută din planul de şcolarizare a anului şcolar 2010-2011 pentru clasa I, spune Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general. Lăutaru a mai precizat că este interzisă, prin regulament, condiţionarea înscrierii în clasa I de susţinerea unor teste, precum şi perceperea unor taxe sau sponsorizări din partea părinţilor, dornici de a-şi vedea odraslele în cele mai bune clase.

Perioada de înscriere a copiilor în clasa I, demarată astăzi, se va încheia pe 3 mai 2010, iar proiectul Planului de Şcolarizare în anul şcolar 2010-2011 pentru clasa I, în judeţul Hunedoara, cuprinde 207 clase I, cu 3.877 elevi.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Nicole, a arvuni inseamna a plati un avans...Cand colo tu spui ca nici vorba de a da bani pentru un loc in clasa I. Mai citeste dracu si tu DEX-ul..E cartea aia mare si groasa in care explica semnificatia cuvintelor...Sau tu nu ai reusti sa treci peste faza de citi meniuri in restaurante ?

Recent Posts

Corvinul Hunedoara a primit licența de participare în competițiile europene

Joi, 23 mai, UEFA a comunicat Federației Române de Fotbal decizia cu privire la solicitarea…

13 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că la o unitate sanitară de pe la noi se în­tâmplă lucruri tare…

o zi ago

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală, inaugurată la Spitalul Judeţean Deva

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost inaugurată ieri în corpul nou…

o zi ago

Bulina albă

Prof. Mihaela Marița, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani Pentru organizarea unui simpozion internațional la…

o zi ago

Bulina neagră

Dan Vîlceanu, deputat Pentru că l-a mușcat pe deputatul Florin Roman, cei doi încăierându-se chiar…

o zi ago