„Anul tineretului maghiar”, lansat la Hunedoara

Nicolle Ebner

În acest week-end, la Hunedoara, s-a desfăşurat Conferinţa Naţională a Tineretului Maghiar, eveniment la care au participat 25 de reprezentanţi ai organizaţiilor în care comunitatea maghiară este sub pragul de 20 la sută.

Tinerii din Ţinutul Secuiesc au pierdut statutul de lideri deţinut în ultimii ani, polul de greutate şi valoare mutându-se în judeţul Hunedoara, organizaţia de tineret a UDMR de aici fiind considerată un exemplu pentru ceilalţi. Din rândul Organizaţiei de Tineret a UDMR Hunedoara au promovat la nivel de funcţii de-

cizonale trei tineri, respectiv Karoly Borbely – secretar de stat în Ministerul Economiei, Attila Dezsi-prefect de Hunedoara, şi Lorincz Szell-vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat la Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret. Anul 2010 este declarat anul tinerilor din aceste judeţe, iar startul s-a dat la Hunedoara, cu ocazia Conferinţei Naţionale a Tineretului Maghiar. „Am convenit să începem din Hunedoara anul acţiunilor. Vrem să dovedim că şi tinerii din celelalte judeţe, nu numai din Secuime, suntem capabili să îndeplinim atribuţii administrative şi organizatorice”, a declarat Lorincz Szell.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.