„A luat foc” de la un băţ de chibrit

31 august 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Livia Botici

O femeie de 45 de ani, din Deva, a fost bătută măr de o alta, de această dată, mai în vârstă, pentru că a aruncat pe jos un băţ de chibrit, cu care tocmai îşi aprinsese ţigara. Traumatizată, după incident, femeia a chemat poliţia, dar, potrivit fiicei sale, oamenii legii au încercat să le împace, în loc să aplice prevederile legale.

„A lovit-o cu pumnii şi cu picioarele”
Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile, în buricul Devei, vis-a-vis de biserica ortodoxă de lângă Piaţa Centrală. Femeia de 45 de ani, vânzătoare a unui magazin de îmbrăcăminte, a făcut o pauză de la muncă şi a ieşit în faţa societăţii comerciale ca să fumeze o ţigară. Pentru că nu avea brichetă, ci numai chibrituri, vânzătoarea a aruncat băţul aprins pe jos, de teamă ca nu cumva, dacă îl va pune în coş, acesta să ia foc. Exact în acel moment, prin faţa magazinului trecea o femeie de 60 de ani, care văzând toată scena, a început să ţipe la vânzătoare. „O tot întreba pe mama de ce aruncă mizeria pe jos şi la un moment dat, a început să-i dea cu geanta în cap. Pentru că mama nu a ripostat, a bătut-o măr, şi apoi a început să devasteze manechinele din magazin. Atunci, mama s-a enervat şi i-a spus că va chema poliţia, dacă nu se linişteşte. Ei bine, aceea a fost clipa în care bătrâna parcă a turbat. A sărit la gâtul mamei şi a pus-o la pământ, după care a început din nou să o lovească cu pumnii şi cu picioarele. Abia atunci când a ajuns tata, agresoarea s-a oprit. Imediat au ajuns poliţiştii, au luat declaraţii şi le-au spus părinţilor mei că femeia bătăuşă are probleme psihice şi că au de mult timp de lucru cu ea”, ne-a declarat Diana, fiica victimei.

„Au sunat-o să nu depună plângere”
După ce oamenii legii au plecat de la locul incidentului, victima a fost transportată de familie la spital, întrucât avea dureri mari de cap. „La câteva minute după ce am ajuns la Urgenţă, mama a fost sunată de poliţist, care a rugat-o să nu depună plângere împotriva agresoarei sale. Motivaţia omului legii era aceea că femeia are probleme psihice şi foarte des are un asemenea comportament, care le dă de lucru prea mult. În cursul aceleiaşi zile, omul legii a sunat-o de trei ori, pentru a o convinge să nu depună plângerea, lucru cu care nu am fost de acord şi tocmai de aceea, după ce vom primi hârtia de la medicină legală, vom depune plângerea”, mai spune fiica victimei.
Referitor la presupusele apeluri efectuate de câtre poliţiştii împăciuitori, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara infirmă cele povestite de fiica victimei. „Incidentul a avut loc, într-adevăr, dar nici unul dintre angajaţii Poliţiei municipiului Deva nu a dat telefoane pentru a o convinge pe femeie să nu depună plângere. În cazul în care poate dovedi această întâmplare, doamna poate depune o plângere la Compartimentul de Control Intern, iar dacă se dovedeşte că totul este real, poliţistul se poate alege cu mustrare scrisă, diminuarea drepturilor salariale sau chiar destituirea din funcţie”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Revine Sandra Izbaşa

Gimnastele Sandra Izbaşa (foto), Ana Porgras, Amelia Racea şi Diana Chelaru vor reprezenta România la etapa de Cupă Mondială, care...

I-a smuls lanţul de la gât

Un bărbat de 52 de ani, din Vulcan, a fost tâlhărit în plină stradă de un tânăr necunoscut. După ce...

Procurorii vor primele concluzii de la INSEMEX

O echipă formată din procurorii care investighează tragedia produsă la maternitatea Giuleşti va discuta cu specialiştii Institutului Naţional de Cercetare...

Închide