ActualitateFlash

Ziua Cimentistului 2010

Sorina Popa

Pe salariaţii de la CarpatCement Deva – Chişcădaga criza economică nu i-a împiedicat să-şi sărbătorească ziua în stilul şi în locul devenite deja tradiţionale. Astfel, ieri, salariaţii fabricii, împreună cu familiile lor, şi având printre ei conducerea sucursalei, s-au prezentat la Baza de Agrement de la Şoimuş, pregătiţi pentru o zi de sărbătoare, aşa cum au fost obişnuiţi de ani de zile. Şi, cu mic, cu mare, toată lumea a petrecut ca în vremurile bune, sărbătorind cea de a a 19-a ediţie a Zilei Cimentistului.

„Vrem să sudăm echipa”
„A devenit o tradiţie această sărbătoare, şi e bine că sindicatul nostru organizează în fiecare an o petrecere cu salariaţii şi familiile lor”, a declarat Ovidiu Cetean, consilierul directorului general al CarpatCement Deva. Organizatorul evenimentului, Sindicatul „Cimentul”, a dovedit şi de data asta că oricâte greutăţi ar exista, poate să-şi răsplătească oamenii cu o petrecere câmpenească, măcar o dată în an.
„Nu ne-am lăsat, să nu mai organizăm sărbătoarea. Totul a început în urmă cu aproape 20 de ani, când am văzut că există o Zi a Armatei, a Siderurgistului şi multe altele şi ne-am zis că putem să avem şi noi, cimentiştii, o zi a noastră. Vrem să sudăm echipa care funcţionează la CarpatCement. Organizăm evenimentul, pentru a ne cunoaşte familiile noastre, necazurile cu care ne confruntăm fiecare, să ne cunoaştem mai bine, nu numai să lucrăm împreună. Noi suntem mulţumiţi de condiţiile în care lucrăm, de salariile primite. Trebuie spus că salariul mediu pe fabrică este dublu faţă de cel mediu pe economie. Oamenii sunt mulţumiţi şi atunci lucrează bine. Asta, deşi vânzările de ciment au scăzut mult, având în vedere perioada de criză prin care trecem cu toţii”, a precizat Dorin Negrilă, liderul Sindicatului „Cimentul” de la cunoscuta fabrică de ciment din Chişcădaga.

Protecţia rezervelor de combustibili
Directorul general al CarpatCement Deva, Mircea Bobora, a ţinut să declare cu această ocazie că le doreşte multă fericire salariaţilor, cerându-le să abordeze cât mai eficient problemele zilnice de serviciu, să nu se sperie de disfuncţionalităţile provocate de criza prin care trece ţara. Pe de altă parte, Mircea Bobora a amintit de ultima investiţie a fabricii de ciment de la Chişcădaga, cea referitoare la folosirea deşeurilor din industria uşoară, în vederea scăderii poluării mediului. „Vorbim de o investiţie de 4,5 milioane de euro, care se înscrie în politica noastră de reducere a poluării mediului. Am realizat această investiţie, pentru că, în primul rând, ne implicăm în depoluarea mediului, dar şi pentru protecţia rezervelor de combustibil, folosind combustibili alternativi”, a adăugat directorul general al CarpatCement Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura