Actualitate

Zile de sărbătoare la Pui

Magdalena Şerban

Cu un total de 520 de copii, comuna Pui nu-şi face griji pentru transmiterea tradiţiilor şi obiceiurilor zonei, chiar dacă acestea nu sunt deloc puţine. Iar cum Crăciunul le este dedicat celor mici, în cea mai mare parte, nici în acest an nu au fost uitaţi de Moşu’ cel darnic, fiind răsplătiţi cu pachete consistente.

Serbări, colinde şi daruri

„Pentru că această sărbătoare a Crăciunului este unică, atât pentru noi, cei trecuţi de vârsta copilăriei, cât mai ales pentru cei mici, am făcut tot posibilul ca în ultimii 10 ani să nu renunţăm la bucuria ce le-am adus-o în suflete, cu fiecare cadou oferit. În această perioadă, unităţile de învăţământ, 14 la număr, s-au pregătit cu scenete şi serbări presărate cu emoţii pentru Naşterea Domnului. Vineri, am participat la cea din Băileşti, iar sâmbătă, la cea din centrul de comună. Şi tot în acest an, am decis să mai pregătim încă 150 de pachete, pentru a le oferi celor mai nevoiaşi. Criza nu ne-a iertat nici pe noi, iar comuna Pui, deşi este mare, se confruntă cu aceleaşi probleme ca toată lumea: dureri sociale, neajunsuri, oameni fără venituri sau rămaşi fără locuri de muncă”, spune Victor Stoica, edilul şef din Pui.

An cu probleme, dar şi investiţii

După luni întregi de când nu s-au achitat datoriile către persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora, mai precis cei 400.000 de lei, cât s-au strâns din luna iulie, acum, administraţia locală este cu ele la zi. S-au plătit, de asemenea, bursele pentru şcoli, rămânând doar ajutoarele sociale. Nici proiectele de investiţii nu au fost lăsate în urmă, modernizarea a 2 km din DC65 (Fizeşti) urmând a se finaliza în 2011, la fel ca şi canalizarea satelor Pui şi Galaţi, lucrare demarată printr-un proiect de mediu cu o valoare de 1.000.000 de euro. Ca o altă veste bună, în funcţie de bugetul local al anului viitor, se va mai investi în câteva drumuri, pentru o mai bună fluidizare a traficului. Iar pentru că a venit vorba de bugetul local, merită să fie amintit faptul că, alături de donaţiile de la enoriaşi, acesta a stat la baza unor biserici reprezentative pentru credinţa locală, cum ar fi cele din satele Federi, Uric sau Râu Bărbat, la ale căror slujbe de sfinţire/resfinţire, adunându-se, în număr mare, toţi cei cu sufletul deschis către Dumnezeu.

Planuri mari pentru 2011

„Împreună cu consiliile locale ale comunelor General Berthelot, Sălaşu de Sus, Râu de Mori, Densuş, Toteşti, Răchitova şi Sântămăria Orlea, am depus un proiect de înfiinţare a unui parc de panouri fotovoltaice, ce va avea o suprafaţă de trei hectare. Scopul acestui parc este de a produce energia electrică necesară pentru consumul propriu al unităţilor administrativ – teritoriale. De asemenea, un alt proiect, în valoare de 1.000.000 de euro, am vizat şi pe măsura 125, pentru realizarea unui drum de exploataţie agricolă. Acest drum, cu o lungime de şase kilometri, va face legătura între satele Pui, Galaţi, Ruşor şi Băieşti şi va facilita accesul la proprietăţile agricole din zonă, pe o suprafaţă de 350 de hectare. Totodată, trebuie făcute consolidări de mal şi consolidări la podul de peste râul Strei. Acest proiect a fost declarat eligibil, am şi semnat contractul de finanţare, urmând să demarăm procedura de licitaţie pentru execuţie”, a afirmat Victor Stoica, primarul comunei Pui.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura