Workshop la Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului

2 august 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Adriana Clej

”Viaţa secretă a pietrelor. Geodiversitatea şi biodiversitatea din Ţara Haţegului” este titlul workshop-ului găzduit la Casa Pietrelor, noul punct de vizitare şi de interpretare aflat în curs de amenajare în Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, Geoparc Internaţional UNESCO.
Participanţii la workshop, ambasadori şi voluntari pentru Geoparc, au aflat o mulţime de informaţii interesante în cadrul prezentărilor susţinute de specialişti în paleontologie, speologie şi biodiversitate, membri ai Asociaţiei Widerness Research and Conservation, partener în proiect. Workshopul a fost organizat de Asociaţia Wild Roots, în cadrul proiectului ”Casa Pietrelor, punct de vizitare şi educaţie non-formală în Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului”
Temele prezentate şi dezbătute în workshop au fost ”Lumea dispărută din Ţara Haţegului“ (Raluca Văcărescu), cu informaţii despre dinozaurii pitici care au populat fosta insulă a Haţegului cu cca 70 de milioane de ani în urmă, ”Peşterile – arhive ale geodiversităţii” (Ionuţ Mirea), ”Biodiversitate – diversitate naturală” (Iulia Miu) şi ”Liliecii: o lume ascunsă a sunetelor” (Dragoş Măntoiu).
Noul spaţiu de vizitare, denumit Casa Pietrelor, aflat în curs de amenajare în satul Ohaba Sibişel, comuna Râu de Mori, le va dezvălui vizitatorilor legăturile dintre ”lumea nevie” (geodiversitatea) şi ”lumea vie” (biodiversitatea). La realizarea sa sunt utilizate materiale exclusiv ecologice precum lut, lemn, pământ şi iarbă.
Spaţiul va găzdui ateliere şi activităţi de educaţie nonformală, workshopuri şi aplicaţii practice care să faciliteze înţelegerea noţiunilor legate de geodiversitate şi biodiversitate precum şi legăturile dintre acestea.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Demonstraţie de tehnologii moderne pentru reabilitarea conductelor

Comunicat de presă

Cum se vor plăti CASS şi CAS

În ultima perioadă, au existat foarte multe informaţii legate de modul în care se va plăti CASS şi CAS. Premierul...

COMUNICAT DE PRESĂ. 200 de milioane de euro pentru stoparea abandonului şcolar

Potrivit datelor colectate de Institutul European pentru Egalitate de Gen (EIGE), România ocupă locul 3 în Uniunea Europenă la capitolul...

Închide