EvenimentFlash

Vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani a fost arestat

Livia Botici

Dana Istudor

În cursul zilei de ieri, Valentin Popescu, judecător şi vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Biroul Teritorial Alba-Iulia, punând în sarcina lui patru capete de acuzare.

Ridicat de la serviciu

Marţi seara, în timp ce se afla încă în incinta Judecătoriei din Petroşani, judecătorul Valentin Popescu a fost ridicat de procurorii anticorupţie şi dus la sediul DNA din Alba-Iulia, cu mandat de reţinere pentru 24 de ore. Ieri după-masă, vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani a fost înfăţişat magistraţilor de la Curtea de Apel Alba-Iulia, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Cererea procurorilor DNA a fost admisă de judecători, astfel că, magistratul hunedorean îşi va petrece următoarea lună după gratii. Alături de judecător a fost reţinut şi un miner din Valea Jiului, acuzat de dare şi luare de mită. „Împotriva hotărârii arestării preventive pentru 29 de zile, decise ieri de magistraţii Curţii de Apel Alba-Iulia, Valentin Popescu a declarat deja recurs. Acesta va fi judecat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, ne-a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba-Iulia.

Patru capete de acuzare

Potrivit procurorilor DNA Alba-Iulia, vicepreşedintelui Judecătoriei Petroşani i se impută următoarele infracţiuni: efectuare de tranzacţii incompatibile cu funcţia deţinută, cumpărare de influenţă, luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă în formă continuată. Prima acuzaţie care i se aduce judecătorului hunedorean este că, în perioada februarie-iulie 2007, a făcut demersuri pentru achiziţionarea, printr-o altă persoană, a unui apartament scos la vânzare, ca urmare a unei executări silite, deşi în momentul licitaţiei exista un litigiu pe rolul Judecătoriei Petroşani, repartizat spre soluţionare chiar judecătorului, acesta având astfel interdicţia de a cumpăra imobilul. De asemenea, în comunicatul de presă al DNA, se arată că în februarie 2010, Valentin Popescu a intervenit telefonic la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Deva, pentru ca rezultatul analizei toxicologice, pentru stabilirea alcoolemiei unei persoane surprinse în trafic în timp ce conducea sub influenţa alcoolului, să releve în mod nereal că aceasta nu consumase băuturi alcoolice. Cel pentru care a intervenit atunci Valentin Popescu este chiar fiul bărbatului care cumpărase pentru judecător apartamentul respectiv, în anul 2007. O altă acuzaţie este aceea că, în perioada februarie-martie 2010, vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani a primit de la două persoane foloase patrimoniale şi nepatrimoniale, pentru a-şi îndeplini îndatoririle de serviciu, legate de soluţionarea unor cauze civile, respectiv pronunţarea unor soluţii în favoarea mituitorilor. De menţionat este că şi Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a judecătorului Valentin Popescu. Dacă va fi găsit vinovat, vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani riscă să stea după gratii următorii 15 ani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura