Vas unicat, din perioada greco-romană, recuperat de poliţiştii hunedoreni

18 martie 2017 | Adauga un comentariu

În urma unor activități efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartiment Patrimoniu Cultural Național și cei ai Postului de Poliție Orăștioara de Sus, a fost recuperat un vas metalic din bronz, susceptibil a face parte din Patrimoniul Cultural Național.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii hunedoreni au stabilit faptul că, în data de 16.03.2017, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Orăștioara de Sus, care efectua lucrări de defrișare în zona drumului de acces către cetatea Costeşti, a găsit ascuns sub un pod un vas metalic împachetat într-o pungă din  plastic. Bărbatul a predat obiectul în cauză unui reprezentant al Primăriei Comunei Orăștioara de Sus, care, la rândul său, nu a întreprins demersuri legale în astfel de situaţii, ci a aruncat vasul în zona de salubritate a localității Costești.

În cursul nopţii de 16/17.03.2017, poliţiştii reușit recuperarea vasului în cauză, care, la o primă evaluare, se pare că este o piesă unicat ce datează din perioada greco-romană, fiind utilizat în mediul dacic, şi este susceptibil a face parte din Patrimoniul Cultural Național.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirea răspunderii penale a celor implicaţi, urmând a se efectua încadrarea juridică a faptei şi a fi dispuse măsuri legale sub coordonarea Curţii de Apel Alba.

 

 

Loading...

Publicat in: Eveniment, Flash


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Castelul Corvinilor, emblema României la Târgul Mondial de Turism din Paris

În zilele de 16 – 20 martie, la Paris se desfăşoară unul dintre cele mai importante târguri de turism din...

A pus foc la vegetaţie şi era să incendieze gara

Un incendiu de vegetaţie uscată s-a extins cu repeziciune şi putea pune în pericol mai multe gospodării şi Triajul CFR...

Un poliţist, aflat în timpul liber, a prins un adolescent care tâlhărise o femeie

O hunedoreancă tâlhărită în plină stradă a reuşit să-şi recupereze bunurile datorită unui poliţist aflat în timpul liber, care a...

Închide