Editorial

Vadim Tudor reales, la al cincilea congres

Sâmbătă s-au desfăşurat lucrările Congresului al V-lea al Partidului România Mare, eveniment politic foarte puţin mediatizat. Ca urmare, congresul peremiştilor a trecut aproape neobservat de opinia publică, chiar dacă au apărut câteva informaţii pe fluxurile agenţiilor de ştiri sau, pe ici-pe colo, prin presa scrisă sau cea audio-tv.
Nici noi nu ne-am fi aplecat asupra acestui subiect, dacă erau alte „cestiuni mai importante” la ordinea zilei. Dar cum bătălia dintre opoziţia de stânga-dreapta şi cei de la putere s-a dezumflat ca o băşică spartă – asta, chiar dacă social-democraţii şi liberalii ameninţă cu o nouă moţiune, în al cărei succes nici ei nu cred – ne-am gândit că ar fi bine să vedem ce s-a mai întâmplat prin partidul tribunului.
Deci, să vedem ce ar fi de subliniat în urma desfăşurării congresului PRM? Nu faptul că C.V. Tudor a fost reales în fruntea partidului, el fiind de altfel unicul candidat la preşedinţia formaţiunii respective ar fi de remarcat. De acest lucru, suntem siguri, nu se îndoia nimeni. Ci faptul că, din cele 1.180 de voturi valabil exprimate, doar 1.050 au fost favorabile lui Vadim Tudor, 130 de voturi fiindu-i potrivnice. Mirarea-i cum de s-au încumetat cei 130 de delegaţi la congres să taie peste numele tribunului? Să fie aceste 130 de buletine contra lui Vadim un prim semnal că lucrurile în PRM încep să se schimbe şi până la următorul congres de alegeri ele să evolueze în aşa măsură, încât fondatorul PRM să fie debarcat de la cârma partidului şi trimis la pensie? Nu-i credem pe cei care populează – cel puţin la această dată! – Partidul România Mare, în stare să-l răstoarne pe C.V. Tudor de la conducerea acestei formaţiuni politice. Dar nici nu credem că voturile împotrivă au fost o şmecherie a tribunului, ca să arate că în partidul său este democraţie. Suntem convinşi că toţi cei care au spus veto, pur şi simplu au vrut să se răcorească, nemulţumiţi de situaţia în care se află partidul şi de modul cum este el condus de „el lidero maximo”.
Ce ar mai fi de remarcat? Faptul că în conducerea executivă a partidului au intrat prea puţine nume noi, venite de eşalonul doi, majoritatea vicepreşedinţilor şi secretarilor executivi păstrându-şi poziţiile. Trebuie, totuşi, să subliniem că printre puţinele personaje nou intrate în conducerea executivă a PRM se află şi conjudeţeanul nostru Costel Avram, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Ceea ce înseamnă că C.V. Tudor l-a iertat definitiv după figura pe care i-a făcut-o cu ceva ani în urmă, când a demisionat din PRM şi a trecut la PSD.
De asemenea, este de reţinut declaraţia făcută de Vadim Tudor la congres, cum că PRM va colabora cu PSD, „pentru a împiedica o fraudă electorală viitoare”, dar şi ideea ca PRM şi PNG-ul lui Gigi Becali să meargă pe liste comune la alegeri, pentru a atrage un număr mai mare de voturi. În legătură cu această ultimă idee, se vede treaba că lui Vadim Tudor i-a intrat în cap că Gigi Becali îi poartă noroc, după ce, graţie voturilor aduse de suporterii stelişti din toată ţara, cei doi au ajuns parlamentari europeni.

One thought on “Vadim Tudor reales, la al cincilea congres

  • Pacat de el !! putea sa ajunga MARE!!! Asa mai are putin si o ia la vale…..pe urmele FRATILOR pe care cu amar ii jeleste!!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura