ActualitateUltima Ora

Unitatea de Administrare a Geoparcului Dinozaurilor suspendă avizul pentru construirea microhidrocentralei de pe Râul Alb

img-0008-logo-geoparcul-dinozaurilor-tara-hategului-465x390 Într-un comunicat de presă, Unitatea de Administrare a Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului (UAGDTH) face următoarele precizări, ca urmare a informaţiilor apărute în media privind investigaţia DNA din data de 29 mai 2015:

“UAGDTH a pus la dispoziţia organelor de anchetă toate documentele solicitate, referitoare la investiţia de pe râul Alb, din intravilanul localităţii Coroieşti, comuna Sălaşu de Sus, judeţul Hunedoara. Precizăm că anterior incidentelor din data de 24.05.2015, Consiliul de Administraţie, întrunit în data de 13.05.2015 și Senatul Universităţii din Bucureşti, întrunit în data de 20.05.2015, au aprobat demararea, în condițiile legii, a procedurilor ce vizează suspendarea avizului emis de UAGDTH privind realizarea microhidrocentralei, până la lămurirea tuturor aspectelor privind evenimentele legate de această investiţie.  În ceea ce priveşte investigaţia în curs, UAGDTH îşi exprimă toată deschiderea în colaborarea cu organele de anchetă, în scopul clarificării situaţiei”. (M.C)

 

3 comentarii la „Unitatea de Administrare a Geoparcului Dinozaurilor suspendă avizul pentru construirea microhidrocentralei de pe Râul Alb

  • Tupeu fara limite! Monumentele de coruptie de la administratia geoparcului fac pe nevinovatii! Si cica au suspendat avizul doar pana se lamuresc problemele. Deci ei, ”pazitorii naturii”, dupa tot ce s-a intamplat, continua sa insiste ca Raul Alb trebuie distrus! Iar conducerea Universitatii Bucuresti le tine spatele, nici nu se gandeste sa-l demita pe Andrasanu! Daca si mediul academic este total corupt, inseamna ca nu mai este nicio sansa pentru tara asta.

  • Lasati, oameni buni sa se faca hidrocentrala. Nu bateti campii cu mediul. Ce se castiga cu constructia microhidrocentralei este mult mai important decat ca se deranjeaza mediul pe perioada construirii. Mediul se reface si se vindeca in cel mai scurt timp iar o asemenea dotare ascunsa de munti va fi – la nevoie – mult mai benefica tarii si oamenilor decat ca se tulbura viata pestilor si a broastelor. Sub mistificarea cu mediul pe care infantilismul oamenilor o transforma in jalba in protzap, se ascunde de fapt un car pus in pietre dezvoltarii si intaririi Romaniei de catre institutii destinate acestui scop. O colonie ca Romania care nu mai are voie sa cultive nici ardei iuti – ii aducem din Iordania si cine ii aduce se umple de bani – nu are nevoie nici de curent al ei. Ii da Europa si curent electric daca e cuminte si da Europei doctori buni, muncitori calificati platiti la misto, aurul, petrolul, pamantul codrii etc. Asa ca NU HIDROCENTRALELOR etc. Dar de fraieri ce ne aflam ne inhamam fara sa pricepem ce facem si tragem ca boii la o caruta straina si credem – de boi ce suntem – ca de fapt ne servim tara. PACAT !

  • @Iuga
    Singurii care castiga din constructia hidrocentralelor sunt interlopii aceia. Noi, cetatenii onesti, avem doar de pierdut. In primul rand pierdem ireversibil un patrimoniu natural fabulos, pe care, dupa cum scriu si-n comentariile la petitie, vesticii ar da orice sa-l mai aiba. Pierdem sansa ecoturismului in aceasta zona superba. Pierdem banii pe care o lege neconstitutionala ne obliga sa-i platim, prin infamele certificate ”verzi”, pentru a imbogatii si mai tare distrugatorii de natura. Microhidrocentralele nu produc deloc energie electrica in plus.Noi avem surplus enorm de energie electrica si avem consum in continua scadere. Nu avem cum sa exportam mai mult pentru ca vecinii nu au nevoie de mai mult decat deja exportam si energia electrica n-o poti pune in cutii si trimite cu vaporul in Asia. Pentru a putea acesti mafioti sa intre pe o piata suprasaturata complicii de la ANRE obliga hidrocentralele de stat sa lucreze sub capcitate. Deci ei nu produc deloc energie regenerabila in plus, doar contribuie la insolventa Hidroelectricii si saboteaza economic statul roman.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura