Trimişi de judecători la muncă în folosul comunităţii

19 februarie 2017 | Adauga un comentariu

Zeci de contravenienţi vor ajunge să presteze muncă în folosul comunităţii pentru amenzile neplătite. Pe rolul Judecătoriei Petroşani, doar de la începutul acestei luni, au fost înregistrate câteva zeci de dosare de transformare a amenzilor în ore de muncă în folosul comunităţii.
Cei mai mulţi dintre contravenienţi vor ajunge să muncească în contul sancţiuniilor pentru că nu au bani să-şi stingă debitele înregistrate la serviciile locale de taxe şi impozite din localităţile Văii Jiului. Doar în evidenţele municipalităţii Petroşani se găsesc sute de persoane care au cel puţin o amendă neplătită şi pe care nu o vor putea achita. „Sunt programaţi pentru diferite lucrări şi pot munci câteva ore pe zi, asta în funcţie de cum stabilim de comun acord. Orele sunt calculate şi adunate până când se ajunge la valoarea amenzii pe care o are de plătit”, spun reprezentanţii municipalităţii Petroşani. Cei care optează pentru a-şi achita datoriile prin muncă, sunt repartizaţi la întreţinerea drumurilor, parcurilor şi zonelor verzi sau la curăţenia stradală. (M. Gânju)

Loading...

Publicat in: Comunitate


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Kovesi: „Vom depune contestaţie în anulare”

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia din 9 februarie, devenită notorie la nivel naţional, prin care fostul secretar al judeţului...

Accident mortal pe drumul Brad – Oradea

Un şofer din Oradea, de 57 de ani, a decedat într-un accident rutier, după ce a adormit la volan şi...

Minoră din Deva, dispărută de 10 zile

O minoră de 16 ani din Deva, Andreea-Alexandra Zbughin (foto), a fost dată în urmărire naţională şi în consemn la...

Închide